• pop
  • singer-songwriter
  • rock

Za 28-09 | Alle Zalen | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | € 7,50

HAERLEMSCHE HELDEN FESTIVAL 2013GROTE ZAAL, PARKLAB PRESENTS: MICHAEL PRINS (PREVIEW) - NIELS GEUSEBROEK (PREVIEW) - SPEELMAN & SPEELMAN - OPIE - THE SYRENS - JULIUS & RUBEN - JUST REGULAR GUYS - CHOCOLATE PUMA

KLEINE ZAAL, KLEIN HAARLEM PRESENTS: KRATER - YORICK VAN NORDEN - IVAR (DE BENDE VAN IVAR) - GUILD OF STAGS - RILAN & THE BOMBARDIERS (KLEINE BEZETTING) - WRLDBEAT - BAPTIST - VETPOT - KiT

CAFÉ, IRRATIONAL LIBRARY + HAARLEMSE POPSCENE PRESENTS: BLUE JUNE - TREASURE OF GRUNDO - FEARLESS - GALLOWAY HILL - FIELD OF STEEL - RAAF - TWIN SHADES - MASTER OF APES - SOEP MEETS DYNOMITE

HAERLEMSCHE HELDEN FESTIVAL 2013

Op zaterdag 28 september is het weer tijd voor het Haerlemsche Helden Festival! De bloeiende muziekscene van Haarlem brengt nog altijd sterke bands en artiesten voort. Moesten we het vroeger alleen met Tom Okker doen, tegenwoordig duiken in populaire televisieprogramma's, radioshows, festivals en podia overal de in Haarlem geboren, getogen en/of gewortelde namen op. Op Haerlemsche Helden komen deze artiesten samen.

MICHAEL PRINS (preview)
Michael groeide op in een muzikale en creatieve familie en startte op zijn 6de al met muziek maken. Eerst klassieke piano en daarna begon hij ook gitaar te spelen. Hij luisterde naar grote voorbeelden als Neil Young, Nick Drake en Bob Dylan. Op zijn 15e stopte hij met school en werd hij fulltime kunstenaar en muzikant. Optreden, spelen en nog meer optreden en ondertussen werkte hij aan een album. Dit jaar nam hij deel aan het TV programma van Giel Beelen, De Beste Singer Songwriter van Nederland. Een perfect opstapje voor zijn veelbelovende muzikale carrière: hij won! Vanavond geeft hij een korte preview van zijn nieuwe album in onze Loading Dock.
www.michael-prins.com

NIELS GEUSEBROEK (preview)
De naam Niels Geusebroek is allang geen onbekende meer in het Nederlandse muzieklandschap. De band Silkstone, het programma The Voice Of Holland, de hardstylehit Year Of Summer… in de afgelopen jaren heeft Niels zijn veelzijdigheid overtuigend bewezen. Maar hij is vooral een singer-songwriter, in hart en nieren zelfs. Vanavond geeft hij een korte preview van zijn langverwachte eerste solo-album: Lines.
www.nielsgeusebroek.nl

SPEELMAN & SPEELMAN
Daan (“die met dat hoedje”) en Joost (“die achter de piano”) Speelman zijn van kids af aan al onafscheidelijk van elkaar. “Onze liedjes ontstaan, heel toepasselijk, ook altijd met de piano. Soms eerst een tekst en soms eerst een melodie. Zoe ging het al toen we jong waren. Er is eigenlijk maar weinig veranderd, behalve dan dat we nu steeds meer te vertellen hebben. Want als dat niet meer zo is, ‘dan kappen we eermee’ zegt Joost altijd”.
www.speelmanenspeelman.nl

OPIE
Leadzanger Alex Krottje, bekend van o.a. Heist, Baskerville en Krater, presenteert zijn nieuwe solo project OPIE. Singer-songwriter style met een pittig randje!
Opie op facebook


THE SYRENS
Meerstemmige zang, gezongen door zes meisjes en winnaars van meerdere muziekwedstrijden (waaronder ‘Show’m 2012). Dit jaar waren zij ook te bewonderen op het Houtfestival en in Patronaat vielen ze op tijdens de voorrondes van de Rob Acda Award  2013.
The Syrens op facebook

JULIUS & RUBEN
Julius Philips en Ruben Moolhuizen, een jong singer-songwriter duo en winnaars van de H.I.T. finale Eigentijdse Muziek-Singers & Songwriters. Ze treden energiek op met hun zelfgeschreven bluessongs.

JUST REGULAR GUYS
Thomas Hoenselaars en Jeroen Stam hebben een sterke liefde voor elektronische muziek en zij delen dit met de wereld via hun tweemans producties en als DJ duo, Just Regular Guys. Electro. Techno.
Just Regular Guys op facebook

CHOCOLATE PUMA
DJ/producer duo Chocolate Puma zorgt voor een knallende afsluiter in de Grote Zaal. Zki and Dobre, Jark Prongo, The Good Men of gewoon Rene et Gaston; hoe je ze ook wilt noemen, Chocolate Pume is al meer dan 20 jaar een begrip in de house scene.
www.chocolatepuma.com

KRATER
Dwarse rock en de allermooiste dromerige ballades. Hard, scherp en niet bang om diep te gaan. De Haarlemse band bestaat uit vijf ervaren muzikanten voortgekomen uit Baskerville, Heist, Danika, Rubbermade en Ruby Q. Het debuutalbum ‘Breathe’ is in 2 dagen tijd live opgenomen in het Patronaat en is klaar om de wereld ingestuwd te worden. Krater is: Alex Krottje (zang), Martien Keesmaat (gitaar), Joost Nelissen (toetsen), Michiel van
’t Riet (bas) en Len van Ormondt (drums).
Krater op facebook

YORICK VAN NORDEN
Al op jonge leeftijd begon Yorick, geïnspireerd door de melodieuze popmuziek uit de jaren zestig en zeventig, met het schrijven, spelen en zingen van eigen werk. De afgelopen jaren maakte hij naam als frontman van de Beatlesque 3FM Serious Talent band The Hype. Inmiddels werkt hij hard aan zijn eerste solo album, die geproduceerd wordt door de befaamde Excelsior producer Frans Hagenaars. Vanavond speelt hij voor het eerst met zijn nieuwe band in Haarlem! De bezetting: Yorick van Norden: zang/gitaar, Kees Schaper (Tim Knol, Tangerine, Douwe Bob): drums/achtergrondzang, Robert Koomen (Jacco Gardner): basgitaar/achtergrondzang, Wieger Bronstring (The Hype, Polar Shift Survival Group): elektrische gitaar/achtergrondzang, Paul Bond (Dandelion): toetsen/achtergrondzang
www.yorickvannorden.nl

IVAR (DE BENDE VAN IVAR)
Vanaf zijn tiende speelt Ivar "Key" Oosterloo al gitaar en speelde hij in diverse bandjes. Hij werd opgemerkt door Relax frontman Llewy Is Sell en samen schreven ze nummer voor zijn eerste album. In 2012 deed Ivar mee aan The Voice Of Holland en scoorde hij een plek in de finale, waar hij op de vierde plaats eindigde. Vanavond zal hij met zijn band 'De bende van Ivar' ook Nederlandstalige nummers ten gehore brengen.
Ivar op facebook 

GUILD OF STAGS
Het was 2009 toen de band Krezip had haar laatste optreden had gegeven op Pinkpop. In die zomer, toen bandleden Bram (drums), JP (gitaar) en Joost (bas), stonden te jammen in Zandvoort tijdens Rapadiso in Rapa Nui, gingen ze los op hun liefde voor de jaren 60 en 70 rock. Ze vroegen of er iemand in de zaal was die ‘ Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin kon zingen. Op dat moment betrad de Engelsman Michael Devlin het podium. Guild of Stags werd geboren en binnen een jaar stond de band op grote festivals als Zwarte Cross en Appelpop te rocken.
www.guildofstags.com

RILAN & THE BOMBARDIERS (KLEINE BEZETTING)
Rilan Ramhane (1987) is ’n jongen met een ongekende drive, zowel op het podium als daarbuiten. Energie, plezier en muzikaliteit spatten af van iedere bühne waarop hij act de présence geeft. In hometown Haarlem wordt al geruime tijd met hoge verwachting uitgekeken naar het debuut van deze 195 cm lange zanger. Dit najaar gaat het gebeuren, maar eerst komt hij nog even een optreden geven (in kleine bezetting) op Haerlemsche Helden.
www.rilanandthebombardiers.nl

WRLDBEAT
Wrldbeat mixt reggae, funk, latin, hiphop en rock tot een bruisend geheel. De negen-mans-band laat hun Nederlands-, Surinaams-, Belgisch- en Britse roots terugkomen in de muziek.
www.wrldbeat.com

BAPTIST
"Jullie kunnen een internationale plek veroveren. Wij kiezen voor de toekomst!", aldus de jury over Baptist, kort voordat zij de jury- én publieksprijs wegkaapten bij de Rob Acda Award 2012/2013. Dit Haarlemse duo bestaat uit Matthijs Koster (20) en Dimitri Opstal (20). Een band die elektronische sounds, live instrumenten en retestrakke visuals combineert tot een indrukwekkend geheel, waar nog geen hokje voor bestaat. Ze openden Bevrijdingspop Haarlem en hebben hun allereerste EP al in de steigers staan. Zo snel kan het gaan.
www.baptistsounds.com

VETPOT
De volgende members of VETPOT zullen de avond brengen;
Mark Boon de man met de luier en onze meest getalenteerde pretbek die bij VETPOT heel anders uit de hoek komt in beeld en geluid en ook tenminste weet hoe je die shit aansluit, draaiend en met draadjes! Henkerchief de man met de koffie die niet bang is de sfeer te benadrukken met de meest epische one-liners door de mic! "Ain't no problem we can fix! Cause we do it in the mix!" (de epische komen alleen op het moment zelf tot stand). Vin Rouge, een kunstzinig en mysterieus man, heeft nog geholpen om Patronaat zo vet te maken, check maar eens de deur met patronaat-non beneden! JobtheDutch, de man met het biertje... waarvan hij er steevast één teveel op heeft en dan het verkeerde knopje indrukt, wat alleen maar resulteert in nog een extatisch muzikaal hoogtepunt! Das nog beter dan een pullup/rewind/backspin das spontaniteit.
Vetpot op facebook.

KiT
KiT KiT of voluit Kuenta I Tambu, is live dance-act, hyper energiek en met hele duidelijke Caribische invloeden. Hoewel het muzikaal gezien wat anders is wordt het qua energie en ritmische nadruk regelmatig vergeleken met Skip & Die. Op het podium is  KiT een 4 mans formatie met dj, percussionist en op front MC en tevens percussionist Roël en zangeres/danseres Diamanta.
www.aboutkit.com

BLUE JUNE
Blue June is een Haarlemse Singer Songwriter die Folk & Soulnummers schrijft. 
Inspiratiebronnen als Etta James, Patrick Watson en The Doors maken de nummers krachtig en poëtisch.
In November 2012 nam Blue June de ‘Roadhouse Sessions’ op in een oude boerderij in Friesland. De ‘Roadhouse Sessions’ is een serie van vier videoclips opgenomen in de verschillende kamers van het huis. Momenteel is Blue June bezig met het opnemen van haar eerste EP.
www.bluejunemusic.com

TREASURE OF GRUNDO
Grondleggers van het Geertruida label, Yannick Tinbergen en Bert Zaremba maken al samen muziek sinds hun 14e. Treasure Of Grundo werd in 2010 opgericht en live brengen zij een creatieve explosie van zowel beeld als geluid. Een sound trip vol oude synthesizers, oude drum machines en vele effect pedalen. Zelf omschrijven zij hun muziek als iets wat ergens ligt tussen wave en synthpop.
www.treasureofgrundo.nl

FEARLESS
Zelf omschrijven zij zich als “Funky vibes met ruwe refreinen. Awh yeah!” Afgelopen jaar won deze band de finale van H.I.T. Ze laten zich beïnvloeden door grote namen als Red Hot Chili Peppers  Pink Floyd.
www.facebook.com/fearlessNL

GALLOWAY HILL
Het trio bestaat uit drummer Jørdy Anninga, bassist/vocalist Victor van der Veldt, en gitarist/lead-vocalist Dennis van der Voorn, en komt voort uit voormalige band "Jørdy en de Snelle Mannen". De naam "Galloway Hill" staat voor een nieuw hoofdstuk op het gebied van muziek, uitstraling en presentatie, waar de nieuwe EP, uitgebracht in maart 2013, een goed voorbeeld van is. De band brengt hierin de bekende "Vuige Rock 'N Roll" ten gehore aan het publiek, ter aantoning van een eigen, maar toch erg toegankelijke sound.
www.gallowayhill.nl

FIELD OF STEEL
Field of Steel is een voornamelijk door de jaren '90 geïnspireerde alternative hardrock band uit regio Haarlem. De vier jonge mannen delen een gevoel voor dezelfde muziek en brengen dat zo energiek mogelijk naar het publiek. Bij Field of Steel draait het niet alleen om muziek maken, maar ook het brengen, het publiek is nummer één!
Field of Steel op facebook

RAAF
Kra! Als je eenmaal door de klauwen van RAAF bent gegrepen is je grootste angst dat ze je loslaten. Een duizelingwekkende trip op grote hoogte, over eindeloze landschappen, met duikvluchten in een vrije val dwars door de geluidsbarriere breken. Deze Geertruida vogels zitten ook in de bands Those Foreign Kids en Treasure of Grundo en maken met z'n tweeën herrie voor een hele zwerm.
RAAF op facebook

TWIN SHADES
Een Belg, een Duitser en een Nederlander beginnen samen een band. Het klinkt als een slechte mop, maar Twin Shades is niet om te lachen. Dit internationale trio maakt psychedelische garagerock zoals dat in de sixties serieus tot bloei kwam. Voor fans van The Velvet Underground en The Brian Jonestown Massacre dus. Binnenkort komt de eerste vinyl EP van Twin Shades uit.
www.twinshades.com

MASTER OF APES
Burning Metal uit Haarlem. Deze band blaast weer leven die oude 6/8ste metal en ramt elk dak eraf die boven hun hoofd hangt. Kom snel kijken naar dit waanzinnige trio , en maak er samen met ons een feest van!
Master of Apes op facebook

SOEP MEETS DYNOMITE
Het beste van Soep op Zondag & Dynomite. Dj's Moes, Sjef Rolet & Ferry Micelli zijn afwisselend van elkaar te horen en zien met het fijnste op het gebied van soul, beats, funk, afro, reggae en world. Be Ready To Boogie!

www.facebook.com/soep.zondag
www.facebook.com/FunkyDynomite

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring