• punk

Vr 28-09 | Patronaat | Zaal open 19.00 u - Aanvang 19.30 u | € 15,30 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Punkrock Ruined My Life Fest:
Subhumans (UK)
Sunpower (B)
Cheap Drugs (B)
Tense ReactionO.D. Kids
ET Explore Me
The Kaak
The Peterlees
Sociale Onrust
Crawling Blind

Punkrock Ruined My Life Fest: Subhumans (UK) + Sunpower (B)

De zevende(!) editie van Punkrock Ruined My Life Fest is een feit! Het feestje georganiseerd door en ter ere van de verjaardag van Haarlemse punkrocker pur sang Ivo van Rijswijk wordt dit jaar op 28 september gevierd. Zijn Minor Operation Bookings haalt weer weer de beste punkrocknamen naar Haarlem voor een marathon aan goede muziek. Met aansluitend, traditiegetrouw, een heerlijk vuige afterparty. Hierover wordt later meer bekend. 

Subhumans (UK)
Voor een hoop oudgediende heeft het legendarische Subhumans eigenlijk geen introductie meer nodig. Sinds 1980 presenteert het gezelschap zich namelijk met een hoop crustig kabaal: anarchopunk zo hard als het beton van een Britse staalfabriek. Meer dan 35 jaar later brandt het vuur nog steeds onverminderd bij de heren, want op een podium is de band nog steeds vervaarlijk gedreven en onvermoeibaar activistisch. 

Sunpower (B)
Drie generatie's punkers maken Sunpower, een Belgisch gezelschap dat zich laat vergelijken met Dead Kennedys, B-52's en Misfits. In andere woorden: rauwe, garage rock-achtige punk om op te springen, dansen en rellen. Met meer dan 300 shows verspreid over heel de wereld achter de naam, kan je niets anders dan een memorabele show verwachten. 

Cheap Drugs (B)
Het eveneens Belgische Cheap Drugs maakt al enkele jaren de internationale podia onveilig met hun verzengende versie van DIY hardcore punk. Debuutplaat 'Angst' uit 2015 gooide hoge ogen in het undergroundcircuit en sindsdien is het kwartet eigenlijk niet te stoppen. Korte, krachtige songs, die je in een oogwenk voorzien van een shot dopamine!

Tense Reaction
Tense Reaction uit Utrecht brengt oldschool hardcore die zo lijkt weggelopen uit de Amerikaanse staat Massachusetts van begin jaren tachtig. Gewelddadige hardcore punk die razendsnel geëxecuteerd wordt en doet denken aan Deep Wound en Siege. Bereid je dus voor en neem voor de zekerheid een Eerste Hulp Setje mee. 

O.D. Kids
Het in The Minds geboren, Amsterdamse sextet is ontzettend boos en dat spat er zowel op plaat als op de bühne vanaf. Sterk geïnspireerd door bands als FEAR en Gewapend Beton vuurt gitarist Victor de Viking z'n hakkende riffs de zaal in, terwijl de vocalisten je bij de keel grijpen en niet meer loslaten. De voorste rijen zijn gewaarschuwd!

ET Explore Me
Dit powertrio speelt vanavond een thuiswedstrijd, als het hun gejaagde 'Ace Tone-aangedreven thrash-surf-garage'-rock het Patronaat in slingert. Al vijftien jaar en een vijftal 7 inches staan de drie J's garant voor Butthole Surfers-achtige gekte en streken. In andere woorden, deze set gaat sowieso een feestje worden dat je niet wil missen.

The Kaak
Haarlems' eigen punkfenomeen is The Kaak. Bestaande uit Buster en Thor zijn ze hun eigen weg ingeslagen. Eerder dit jaar werden ze getekend door het gerenommeerde Suburban Records en brachten ze hun eerste 7-inch uit. Daarvan is ‘Chromosomes’ een korte en krachtige single die zo lijkt weggelopen uit de jaren zeventig. 

The Peterlees
Dit kwartet uit Leiden is 100% pure energie en speelt elke liveshow op het scherpst van de snede. Met een recent uitgegeven derde EP 'Are You A Beast?' op zak, zijn de heren klaar om hun rauwe mix van rock n' roll, hardcore en punkrock los te laten. Denk aan bands als Cancer Bats en ZEKE, maar met een attitude waar Tom Jones jaloers op zou zijn.

Sociale Onrust
Waar deze tweemansband ook gaat of staat, bij de eerste noten hangt er direct elektriciteit in de lucht. Deze onruststokers weten ieder podium waar ze op staan gelijkvloers te krijgen waar de een na de andere vanaf duikelt. Muzikaal rammelt het, maar het rammelt goed!

Crawling Blind
Nadat de Amsterdamse thrashpunkers The Shining er na vele jaren mee ophielden, besloot een deel van de band een doorstart te maken als Crawling Blind. Een bont gezelschap dat hun liefde voor Motörhead en The Hellacopters niet onder stoelen of banken steekt. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring