• pop

Vr 29-03 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | vvk € 9,50 | deur € 13,- | inclusief cd €16,-

Album release The Last Wave

Album release The Last Wave

"The Last Wave is een band die moderne rock n roll maakt met een beachy uitstraling en Latijnse invloeden" (FTM). De band werd gevormd door een ontmoeting tussen Haarlemse gitarist Marnix Alexander DuCroock en Arnhemse zanger Lennart Klop in 2013 te Sonsbeekpark. Gelijk werden er nummers in verschillende stijlen geschreven en opgenomen met als doel een divers en kleurrijk album neer te zetten dat in kleine, akoestische setting goed tot zijn recht zou komen.
Na een paar zeer tumultueuze jaren waarin er veel live werd gespeeld en waar vele muzikanten kwamen en gingen rondom de band werd het album, Final Box Of Songs, in 2016 afgerond.
Het voorjaar erop werd het album officieel uitgebracht als opener voor het nieuwe seizoen van Woodstock Live te Bloemendaal. Vervolgens werd de band huisband van de Haarlemse Stiels waarna een tour in 2018 volgde. 
In de tussentijd werd er een volgend album geschreven en opgenomen: On The Run. Weer een diverse album maar nu met meer stage rock als basis en veel elektrischer dan haar voorganger. De band wilde zowel akoestisch als elektrisch een sterke set hebben om op verschillende soorten podia te rocken. En dat zullen ze doen!
 Vanaf 2019 wordt de line up versterkt door extra gitarist/vocalist Rik Haker, bassist Julian Hendriks en drievoudig Grammy-winnaar Richard Marquez uit L.A. op Drums (Eric Burdon & The Animals/Buena Vista Social Club/The Brand New Heavies, Arturo Sandoval). Vanavond is de album release in het Haarlemse Patronaat.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring