• rock
  • indie
  • talent
  • jongehonden
  • electrorock
  • indierock

Do 03-03 | Kleine Zaal | Open: 20.00 u Aanvang: 20.30 u | € 7,- vvk (€ 5,- cjp) / € 9,50 deur

NEXT BEST BAND: HUNTING THE ROBOT + DEARWORLD + RAVOLVA

NEXT BEST BAND: HUNTING THE ROBOT + DEARWORLD + RAVOLVA

NEXT BEST BAND

De Next Best Band tour reist vanaf februari tot en met juni langs 013, Patronaat, Hedon en Tivoli. Ieder podium wordt drie keer aangedaan, met verse programmering uiteraard. Op 3 maart vindt de eerste van de drie showcase avonden plaats in Patronaat.

Tijdens deze eerste editie presenteert Next Best Band 3 aanstormende bands: Hunting The Robot, Dearworld en één lokale trots die wij samen met Next Best Band op het laatste moment bekend maken. En alsof dit alles nog niet genoeg is, voorziet het creatieve crossover festival Solar Weekend je deze avond van een flinke dosis inspiratie!

Hunting the Robot
Jongens zijn het nog: de vier mannen van Hunting The Robot. De band ontstond eind 2009 uit een brandend verlangen naar vernieuwing in muziek De 4 jagers startten met diverse bandwedstrijden, waarbij ze ook meer dan eens met de hoofdprijs in hun zak vertrokken.

De indierock van Hunting The Robot is dansbaar, elektronisch, bij tijd en wijlen dromerig en staat bol van spanning. Verrassende twists, bijzondere songstructuren en oneindige energie, dat is wat Hunting The Robot brengt. Hun album Our Ocean Is Illuminated is begin februari gereleased en smaakt nu al naar meer. Laat je niet misleiden door hun gemiddelde leeftijd van 16 jaar. Iedere show wordt gebracht alsof hun einde nabij is. Deze kids zijn niet van gisteren!

Dearworld
Dearworld heeft als missie om eenieder te laten dansen, of liever nog beuken. De band maakt een crossover tussen rock en electro en doet dit live met de nodige ongebruikelijke middelen. Denk aan analoge synthesizers, zware housebeats en chaotische zanglijnen. Eerder speelden zij in het voorprogramma van Vive La Fête
en hoewel natuurlijk niemand kan tippen aan de kittige pakjes van Els, is dit een match made in heaven.

In de tweede helft van 2010 heeft Dearworld zich gericht op het schrijven van nieuwe songs. En die zijn hevig en fijn! Tijdens de Next Best Band Tour zal Dearworld nieuwe nummers en de videoclip van het nummer ‘Waster’ uitbrengen. Dearworld is een kermis die dwingt tot dansen!

Ravolva
Naast deze twee bands krijgt het publiek één lokale trots gepresenteerd. Deze lokale band wordt telkens vlak voor de tour datum bekend gemaakt. In Patronaat is het de eer aan het Haarlemse rocktrio Ravolva. De massieve sound die Ravolva voortbrengt wordt vaak vergeleken met bands als the Queens Of The Stone Age en Led Zeppelin. Met Ravolva in de line-up wordt het naast dansen ook explosief rocken in Haarlem! 

Next Best Band inspired by Solar Weekend
Dit alles is natuurlijk al meer dan goed. Maar de Next Best Band Tour is veel meer dan alleen de beste nieuwe bands. Het creatieve crossover festival Solar Weekend voorziet je namelijk tijdens iedere Next Best Band avond van een verse dosis inspiratie! De Solartiesten staan garant voor een kekke presentatie, bijzonder decor, verrassende hoekjes en natuurlijk maffe muziekigheden. Tussen en tijdens de optredens! Dit alles met het thema ‘Join the Family’.

Het doel van deze avond: jou bomvol inspiratie, nieuwe muziek en goede vibraties huiswaarts laten keren! Kijk maar, dan kun je altijd nog zien.

Ga voor veel voorpret naar http://www.nextbestband.nl/tour/haarlem. Tag ook je tweets en foto’s over de Next Best Band Tour met #nbb023 en doe mee op deze live mashup page!

Next Best Band vindt plaats in Patronaat op:
3 maart
24 maart
19 mei
 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring