• pop
  • singer-songwriter
  • folk

Za 03-03 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 11,50 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Yori Swart+ Luka

Yori Swart

Haar markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt in een bijzondere finger-picking stijl, is ronduit opmerkelijk en virtuoos te noemen. Singer-songwriter Yori Swart (27) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Vervolgens maakte Yori in januari 2012 maakt grote indruk op het Noorderslag Festival, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. Het gevolg; 3FM ‘Serious Talent’, ‘Album van de Week’, de single ‘I Say Nothing’ op de 3FM playlist, een enorme hoeveelheid pers en een groot aantal optredens op de Nederlandse radio en televisie.
Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd heeft Yori Swart al honderden concerten op haar naam staan, zowel solo als met band. Ze toerde uitgebreid door Nederland, vele maanden door Engeland, Scandinavië en Noord Amerika en was te zien als headliner op het European Music Festival in Vietnam en als voorprogramma bij o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.
Vanaf 2015 werkt Yori aan haar tweede langverwachte studioalbum, getiteld ‘September’. Bijgestaan door producer Mark van Bruggen en in nauwe samenwerking met de Engelse singer-songwriter en producer Fin Greenall (Fink) worden liedjes opgenomen op diverse locaties, waarbij zelfs een gehele studio wordt ingericht in een oude gevangenis.
‘September’ bevat 10 volwaardige popsongs van een uitzonderlijk hoog niveau waarbij Yori ook alle gitaarpartijen voor haar rekening neemt. Het album verscheen op 29 september 2017. In het voorjaar van 2018 volgt een nieuwe club tour tour door Nederland en zal het album worden uitgebracht in zowel Duitsland, Frankrijk als in de Verenigde Staten en Canada.

Luka
 

Rotterdamse singer-songwriter Luka (Lisa Lukaszczyk) schrijft eigenzinnige indiepop geïnspireerd door Feist, Sylvan Esso en Bon Iver. In 2014 bracht ze met band haar debuut EP ‘Change of Seasons’ uit onder eigen beheer. Zo stond Luka o.a. in Paradiso Tolhuistuin, Where The Wild Things Are en Noorderzon. Momenteel is ze bezig met de voorbereidingen van haar tweede EP 'Welcome, Generation Everything.' Deze is opgenomen in Studio Joneski en wordt in februari 2018 uitgebracht.

"Met meerdere multi-instrumentalisten in de band en muzikanten die elk detail aanpakken en uitwerken is Luka een belofte voor de toekomst van de alternatieve muziek." - 8Weekly

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring