• pop
  • indie

Zo 03-03 | Patronaat | Open: 14:00 u - Aanvang 15.30 | gratis

Aflevering NUL met HEBE & Gyo Kretz

Aflevering NUL met HEBE & Gyo Kretz

What’s cooking in onze studio in de Waarderpolder? Dat willen we graag delen! 
Daarom organiseren we elke half jaar, in maart en september, deze middag, die we aflevering NUL hebben genoemd. 
Deze keer willen we de bijzondere talenten van GYO en HEBE voor het voetlicht brengen. Zij zijn momenteel aan het opnemen bij ons, en we zijn allemaal superblij met de resultaten. 

Huub Reijnders en Martijn Bosman 

Gyo Kretz:
Geef John Mayer een elektronische-beat of James Blake juist een gitaar, waar je op uit komt is de muziek van Gyo Kretz. Deze jonge zanger en beatmaker tourde voorheen als gitarist mee met diverse acts als BADE, GOSTO, Zwart Licht en Niels Geusebroek, maar werkte achter de schermen ook mee aan de muziek voor verschillende artiesten als SFB, Sevn Alias, Ronnie Flex en meer.
De in zijn slaapkamer opgenomen eerste single ‘Tell Me’, die Gyo in 2016 eigenlijk als schoolopdracht uitbracht, pakte online zo goed uit dat het zelfs in de viral top 50 verscheen en op verschillende playlisten verspreid over heel Europa te horen was. Een perfect signaal om het roer even om te gooien, dacht Gyo zelf. Wat resulteerde in een nog serieuzere en scherpere focus om muziek te schrijven voor zijn solo carriere.

Afgelopen jaar heeft Gyo als een van de OOR-talenten mee getourt met de Popronde van 2018. Een verse strakke live band en een hoop nieuwe songs staan in de startblokken om in het nieuwe jaar hun entree maken binnen het popcircuit van Europa en beyond. Verwacht gesamplede sounds, galmende gitaren en zwoele synths, verpakt in radiovriendelijke popsongs, gezongen met gevoel.

HEBE
‘’De debuutsingle van haar gelijknamige album is als een oneindige cirkel van melancholie. De videoclip illustreert haar emotionele zoektocht. De scene is spannend en Hebe's stem drijft die spanning tot een nog hoger niveau.’’ - NOISEY

“Over uptempo drums and gliding synths, Hebe takes her lithe tone down a couple notches from previous first single “Tell Me” and showcases her versatility. As she sings of “slowly losing her head,” she sways gently with her eyes closed, her only actions the soft pants and recitation of choice lyrics that particularly define her grief.” - IMPOSE Mag

“LIMITS speaks beyond HEBE's training to a natural authenticity. An airy soul dominates LIMITS as she straddles the line between the uplifting and the melancholy.” - EARMILK

De uit Amsterdam afkomstige singer-songwriter, HEBE, zal haar nieuwe album ‘TELL ME’ 
(geproduceerd door Jack van de Ven en met een co-productie en mix door Huub Reijnders) in april 2018 via ‘HEBE-MUSIC’ uitbrengen. Haar eerste single ‘TELL ME’ kreeg vooral in de UK veel aandacht, er volgde direct een première via de ‘The 405’ en een video première van ‘Noisey’ en ‘Keep It Underground’. Haar vorige single ‘I Knew It From The Start’ werd in korte tijd meer dan een half miljoen keer geluisterd op Spotify en samen met haar band speelden zij de eerste drie singles live bij ‘NPO1 Vrije Geluiden’. Het afgelopen jaar trad HEBE onder andere op in de ‘Tivoli Vredenburg’, ‘Patronaat Haarlem’, ‘Sugar Factory Amsterdam’, ‘Theaterfestival De Parade’ en ook was zij onderdeel van rondreizend festival ‘Popronde 2017’.

Momenteel werkt HEBE in Nederland (met o.a. Huub Reijnders en Martijn Bosman) en in Londen aan haar nieuwe album, (waarvan in september 2018 de eerste single uit zal komen) heeft ze een sponsordeal afgesloten met het merk Samsøe & Samsøe en heeft ze een deal met Eclectic Electric getekend voor management in de UK.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring