• metal

Za 03-08 | Kleine Zaal | Open: 19.30 u Aanvang: 20.00 u | € 19,- vvk / € 21,- deur

ANVIL (CAN)GENGIS KHAN (ITA)

ANVIL (CAN) + GENGIS KHAN (ITA)

Na jarenlang keihard gewerkt te hebben, zonder dat dat echt wereldwijde successen opleverde, zorgde de documentaire 'The Story Of Anvil' ervoor dat de Canadese band Anvil eindelijk de erkenning kreeg die het verdiende. Eind jaren '70 en begin jaren '80 was Anvil van grote invloed op een hele muzikale generatie, inclusief de mensen van Metallica, Slayer en Anthrax. Maar de verdiende beloning kwam echter nooit, door slecht management en dito platendeals. Daar bracht de documentaire gelukkig verandering in en wereld-tours en -faam volgden alsnog.

Dit jaar is de band terug met het nieuwe studio-album 'Hope In Hell'. Op de plaat zijn gitarist / zanger Steve 'Lips' Kudlow, drummer Robb Reiner en hun nieuwe bassist Sal Italiano in topvorm. Er wordt gebeukt, tempos worden afgewisseld en dat alles wellustig badend in die zo typerende, rockende Anvil-groove.

"We zijn erg trots en houden net zo van het nieuwe album als onze vroege releases uit het begin van de jaren tachtig, want Hope In Hell klinkt als Anvil live op het podium: natuurlijk, eerlijk, ongepolijst, nooit over-geproduceerd en recht uit het hart." Meldt de band zelf over het nieuwe album. Komt dat zien, komt dat beleven!

De Italiaanse 80's metal band Gengis Khan opent de avond.


 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring