• singer-songwriter
  • pop

Do 30-11 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang 20.00 u | € 18,10 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50)

Michael PrinsArno Loriaux

Michael Prins + Arno Loriaux

Vanaf 2013 volgen de successen zich voor Michael Prins in rap tempo op. Zowel de hitsingle ‘Close To You’ als zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’ belanden in de top 10 van de Single en Album Top 100. Zijn tweede album ‘A Dreamer's Dream Is Forever To Be Yours’ deed daar met de single ‘Fear Not’, tezamen met Carice van Houten, nog een stap bovenop. Wat volgt zijn uitverkochte clubshows, festivals, internationale concerten en een hooggewaardeerde solo-theatertour.

Op vrijdag 13 oktober 2017 verschijnt het nieuwe en inmiddels derde studio album van Michael Prins onder de titel “It's Murder, Guilty On Killing Sweet Emotion". 

Met het verschijnen van het derde album kiest Prins voor een andere benadering. “Ik was begonnen met het schrijven van een opvolger van ‘A Dreamer’s Dream…’, veel piano, nog zwaarder en intenser dan voorheen. Na 8 stukken heb ik alles aan de kant gegooid en ben helemaal opnieuw begonnen. Weg van de piano, één gitaar, weg van een uitvergroting van eerder werk en weg van een herhaling van zetten.”, aldus Prins.

Het resultaat is een album, volledig opgenomen met een complete band, onder productionele leiding van Angelo de Rijke en Michael Prins zelf. Een album vol tegenstellingen waar de songs regelmatig onconventioneel en eigenzinnig zijn, en dan ook weer niet. De teksten, als vanouds soms een puur zorgeloze uitvergroting van de liefde maar regelmatig ook schrijnend, vol van ironie zoals dat blijkbaar hoort bij het ouder worden. Beschouwend over wanhoop, oprechtheid, macht en onvermijdelijke valse beloftes.

Michael Prins:

“Door mezelf op te leggen om dit keer verder te kijken, ontstond opmerkelijk genoeg een veel positiever geluid dan op mijn twee eerdere albums. Hier zing ik niet alleen voor mezelf maar zocht naar het collectief. Meer bandgeluid, meer lef. Met dank aan een geweldige groep muzikanten, is dat gelukt. Het mixen van het album door Martin Pradler (Stones, Ry Cooder, John Mayer) in LA, deed daar nog een extra uitgesproken en meer gedurfde stap bovenop”.

Vooruitlopend op de Nederlandse release van het album zal op 15 september de single “She Makes These Streets Look Like A Hollywood Town” worden uitgebracht. Tevens zal Michael Prins, voorzien van een complete band, een eerste zestal concerten geven in november en december 2017.

Support deze avond komt van Arno Loriaux - Muzikale duizendpoot en winnaar van de grote prijs van Zuid-Holland in de categorie singer-songwriter. Zijn songs zijn geworteld in de traditionele Amerikaanse muziek (geïnspireerd door o.a. Williams, Cash, Dylan, Cohen, Waits en Cave ). Maar hij heeft duidelijk een eigen stijl ontwikkeld, die zich kenmerkt door zijn expressieve bariton en sobere maar doeltreffende gitaarspel.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring