• singer-songwriter
  • roots

Za 30-11 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 18,- | Pin Only

Tim Knol & The Blue Grass BoogiemenHenk & Melle

Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen + Henk & Melle

Dit voorjaar brengen Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit. Tim heeft zijn liefde voor bluegrass nooit onder stoelen of banken gestoken, en met het opnemen van dit album met zijn vrienden van Nederlands bekendste band in dit genre, is er een lang gekoesterde droom van hem in vervulling gegaan. 

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen spelen vooral eigen, speciaal voor deze samenwerking door hen geschreven nummers tijdens hun optredens. Op het nieuwe Amsterdamse Americana-festival “Once in a Blue Moon” deden ze al een voorproefje, en het dak ging van de tent! Intussen zijn ze ook in Paradiso en tijdens het EuroSonic/Noorderslag festival in Groningen al enorm enthousiast ontvangen door zowel de bluegrass/roots-fanaten en de die-hard Knol-heads, als de 'nietsvermoedende' festivalbezoeker. Ook de pers heeft zich inmiddels uiterst lovend uitgelaten over dit gezelschap.  

Henk & Melle hebben afzonderlijk van elkaar al een bijzondere bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Henk Koorn bracht met Hallo Venray een aantal legendarische rockalbums uit. Melle de Boer heeft met Smutfish’s debuut Lawnmower Mind één van de beste Nederlandse rootsalbums op zijn naam staan. Ook toerde hij als “backing band” met cult legende Daniel Johnston. Samen, onder de simpele en doeltreffende noemer Henk & Melle, maken ze wonderschone en aaibare americana.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring