• talkshow

Do 31-01 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | €10,50 vvk / €13,- deur

Literaire avond

Lamoer #1:
Frank Westerman
Sanne Blauw
Bertram Koeleman
Mitch Rivers

Lamoer #1: Frank Westerman, Sanne Blauw, Bertram Koeleman, Mitch Rivers

De literaire avond Lamoer maakt een comeback in Patronaat op drie donderdagen in het voorjaar: 31 januari, 28 februari en 28 maart. Lamoer is een eigenzinnige liveshow over boeken. Na een tiental succesvolle avonden in het Amsterdamse Bitterzoet en op Lowlands is het in 2019 tijd om Haarlem te veroveren. Hoewel deze stad kan bogen op een rijke literaire traditie en een aantal mooie boekhandels is er nog nooit een gevestigde literaire avond van de grond gekomen.

In samenwerking met het Patronaat en boekhandel De Vries wordt een wervelende avond over boeken georganiseerd voor alle Haarlemmers. De show vindt plaats in poppodium het Patronaat, wat goed aansluit bij het informele karakter van de avond. Naast literaire auteurs krijgen beginnende muzikanten en stand-up comedians een podium, net als wetenschappers en maatschappelijke organisaties.

Op donderdag 31 januari 2019 vindt de eerste Haarlemse editie van de literaire show Lamoer plaats. Gasten die de club heeft uitgenodigd zijn onder anderen Frank Westerman (auteur van de bestseller De graanrepubliek en het onlangs verschenen Wij, de mens), Sanne Blauw (schreef voor De Correspondent Het bestverkochte boek ooit) en Bertram Koeleman (De huisvriend, Het wikkelhart). Ook zal er een muzikale omlijsting zijn door de talentvolle singer-songwriter Mitch Rivers. De schrijvers vertellen over hun werk en over zichzelf. Verwacht geen lezing of voordrachten maar juist de bijzondere verhalen áchter de boeken en de schrijvers, en goede gesprekken met interactie.

Voor de volgende edities op 28 februari en 28 maart zijn Jaap Robben (Boek van de Maand bij DWDD met Zomervacht) en Esther Gerritsen (o.a. De trooster, Roxy en het onlangs verfilmde Dorst) geboekt. Daarnaast vormen muziek, wetenschap en stand up comedy belangrijke onderdelen van de avonden. Tickets voor alle avonden zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar.

Boekhandel De Vries verzorgt de boekverkoop. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring