• jazz

Zo 04-01 | PATRONAAT | Open 15.00 u - Aanvang 15.30 u | 10,-

HAARLEMSE JAZZCLUB: NIEUWJAARSFESTIVAL

THE JARS
WOLFGANG MAIWALD TRIO (CD-PRESENTATIE)
HJC HOUSE BAND & GUESTS

HAARLEMSE JAZZCLUB: NIEUWJAARSFESTIVAL


De Haarlemse Jazzclub gaat het nieuwe jaar in met een heerlijk mini-festival, op deze zondagmiddag. Met The Jars en Wolfgang Mailwald trio als hoofdgasten, en natuurlijk de HJC House Band, die ook enkele eregasten zal presenteren.


De van oorsprong Duitse jazzpianist en -componist Wolfgang Maiwald (1965) presenteert zijn tweede album: "The Silent Ones". Wederom uitgevoerd met een trio, maar mede door de inbreng van zijn nieuwe leden Guus Bakker (bas) en Pim Dros (drums) ademt dit album een wat meer klassieke sfeer dan zijn voorganger: "Ik was nog niet klaar, wilde meer composities opnemen, Ik zocht naar verdieping binnen het jazzidioom, hoewel ik dit breed interpreteer. Daarom heb ik ook gekozen om met Guus en Pim te werken. Zij gebruiken een breed muzikaal palet en dat maakt mijn stukken spannend, wat rauwer maar ook subtieler qua uitvoering", meldt hij in Jazzism.

THE JARS 
"Voortkomend uit meerdere muzikale stromingen is in de lente van 2013 een inspirerend semi akoestisch nieuw avontuur gestart. De nummers bevatten dynamiek, ruimte en afwisseling. Zowel in de uptempo-  als de diepere songs nemen ze je mee naar de vreugd in de muziek. Ingetogen of uitbundig, zacht en lief, soms hard, liedjes met een kop romp en staart. Groeiliedjes die je in de greep krijgen en naar een climax toewerken. Van swing tot oren-verwennerij naar wegdromen…Americana sound and more ! The Jars live straalt door veel ervaring op de bühne, de chemie tussen de liedjesmakers is bijzonder en fascinerend. Het geluid van drums, gitaren, bas en zang wordt zorgvuldig afgestemd. ‘ Less is more ‘. Tot slot, er is een 6 songs tellende EP genaamd ‘Fill it up’ uit 2014, live one track studio recordings, no overdubs, what you hear is what you get. Check ‘m out on MUSIC!"

 

Kaartjes uitsluitend via de HJC-website: klik hier

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring