• singer-songwriter
  • art-rock
  • spoken word

Vr 04-10 | Patronaat | 21.00 - 02.00 uur | gratis

Irrational Library: Viper Mad + Blind Uncle Harry (USA) + Jeroen SloofMr. Weird Beard
DJ Disfingered

Irrational Library: Viper Mad + Blind Uncle Harry (USA) + Jeroen Sloof

De nieuwe Irrational Library (deze wijnmaand maar liefst twee keer in Patronaat!) presenteert op werelddierendag Viper Mad (jazzy & bluesy indiesingersongwritersrock), Blind Uncle Harry (poetic dreams & nightmares) en Jeroen Sloof (Welig tieren)

Viper Mad
Viper Mad is de naam van het nieuwe project van Bjorn Uyens, die eerder furore maakte met Dress (intense gitaarrock met een flinke stoot adrenaline) en Dassuad (sfeervolle indiepop die vergelijkingen opriep met dEUS en Sparklehorse). Samen met zijn neef Peter Sprengers, Bob Kuijl en Sjoerd van Helmond slaat hij een nieuwe richting in. Onweerstaanbaar swingend, met een hoofdrol voor de soepele groove van de ritmesectie in plaats van de gitaren. Sterke songs met pakkende melodieën vormen nog altijd de basis, maar ze klinken volkomen anders dan voorheen. De muziek heeft een andere tred – niet meer hard rennend of kalm in een auto rijdend, maar losjes door de stad lopend op een broeierige zomeravond.
"Het is een toegankelijk, eigen en herkenbaar geluid – en zo gevarieerd dat je van de ene in de andere verbazing valt. Dan weer venijnig bluesy, dan weer lief poppy; het ene moment serieus bespiegelend, het volgende moment zo speels en schalks als Serge Gainsbourg."
www.facebook.com/vipermad

Blind Uncle Harry

De bijnaam van Blind Uncle Harry is “King of the singalong”, aldus de Bloomington Herald Times. Prachtige harmonieën en muzikale benaderingen van politiek, actualiteiten, poëzie en humor, allemaal in één show. Blind Uncle Harry wordt vaak in één adem genoemd met Billy Bragg, Todd Snider en David Rovics. Een bijzondere gast dus op deze editie van Irrational Library!

"Five stars! The sound track for radical America... yet, amazingly it still somehow manages to crack you up." Whittaker Evans Blog
Live: https://www.youtube.com/watch?v=-HeZqmW30Rc&feature=youtu.be

Jeroen Sloof
Zijn naam is Jeroen Sloof AKA Welig tieren. Hij houdt van metaforen, homoniemen, spreekwoorden, ironie en zelfspot. Hij streeft een breed palet na ten opzichte van stijl en thema's. Doorgaans zit er wel een vleugje Rock'n Roll of Punk aan zijn poëzie. Of korter samengevat in de woorden van een bevriend dichter: Een rijk palet aan onderwerpen, heldere beelden in verrassende ritmes, soms gezongen, maar altijd verstaanbaar.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring