• hiphop
  • indie

Za 05-01 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 19:30 u | gratis

Slachthuis presenteert:

Slachtnacht:
Absolut
Gumbo Kings
Orka Bassin

Slachtnacht: Absolut + Gumbo Kings + Orka Bassin

A%SOLUT
Alternatieve hiphop die doet denken aan Opgezwolle. Deze Haarlemse rapformatie treedt op met volledige live band (2 frontmannen, toetsen, drums, gitaar en bas). Zij gooien hoge ogen met hun energieke optredens. Zo wonnen zij afgelopen jaar de HIT finale, de Haarlemse Flinty’s trofee en namen zij deel aan de Rob Acda Award. Oftewel, A%SOLUT timmert hard aan de weg!

de Gumbo Kings
Doe je ogen dicht en waan jezelf hier ergens ver vandaan. Prachtige straatjes die baden in het warme avondlicht. De geur van barbeque vult de straten. Het is feest in de stad. Iedereen lacht en danst, de lucht is vol van verlangen en mysterie. Het ritme brengt je in een staat van vervoering. Als vanzelf wordt je meegevoerd door de straten van wat wel erg veel op New Orleans lijkt. Je stopt als vanzelf op het plein waar de band je grijpt met opzwepende beats, die rechtsstreeks uit de moerassen lijken te komen. De menigte en de band worden één, het feestje is compleet.
Voor de Gumbo Kings zou elke avond er zo uit mogen zien. Muziek, goed eten en vrienden, de fijnste dingen in het leven. Die liefde hebben ze willen vangen in de zes tracks van hun eerste EP. Liedjes die er niet omheen draaien, to the point en piekfijn geproduceerd door Paul Willemsen (o.a. Michelle David & the Gospel Sessions). 

Orka Bassin
Wat ooit begon met twee jongens op de zolder van een speelgoedwinkel in Haarlem, is inmiddels uitgegroeid tot de 5-koppige band Orka Bassin. Deze band vult een olympisch zwembad aan geluiden met deinende reverb, stampende tribal beats en een bak delay die je morgen tijdens het ontbijt nog hoort. (Orka Bassin maakt haar podiumdebuut tijdens de Slachtnacht.)

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring