• singer-songwriter
  • indie
  • roots

Do 05-11 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 8,-

Douglas Firs (B)+ Joost Dobbe

Douglas Firs (B) + Joost Dobbe

Het is nog maar twee jaar geleden dat Douglas Firs – het alter ego van geboren Meisenaar Gertjan Van Hellemont – ons uit het niets koud pakte met zijn uitstekende debuutalbum Shimmer & Glow, een verzameling songs die afwisselend deed denken aan een rootsy Nick Drake en een melancholieke The Band. Twee jaar slechts. Wat een weg heeft Douglas Firs sindsdien afgelegd. Letterlijk ook trouwens. Want het was een lange reis door de Verenigde Staten van Amerika en Canada die Gertjan Van Hellemont van de nodige zuurstof en inspiratie voorzag om in de loop van 2013 afwisselend in Frankrijk, Gent en op bezoek bij auteur Paul Baeten Gronda in Italië de songs te schrijven voor het nieuwe album: The Long Answer Is No.

Joost Dobbe (Den Helder, 1981) is een inmiddels bekende Haarlemse singer-songwriter. In 2006 kwam zijn debuutalbum Treat You landelijk uit. Zijn tweede album Time Will Tell werd in 2009 uitgebracht.
Dobbe begon op zijn zestiende als straatmuzikant in de Kop van Noord-Holland. In 2003 won hij de NHD Popprijs van het Noordhollands Dagblad in de categorie 'beste singer-songwriter'. Hierna tekende hij bij het Alkmaarse label AG Music, waaruit het debuutalbum Treat You ontstond. Van dit album stond de single Spectator enkele maanden in de top 100. In 2009 ging Dobbe als zelfstandig artiest verder en bracht in eigen beheer het album Time Will Tell uit. In 2008 en 2009 trad Dobbe als muzikale gast op in het theaterprogramma Rechtstreeks Sprankelend van Paul Haenen.
In de slagschaduw van zijn officiële muzikanten-carrière (die ook de rock-band Sway en de 70's band Pure 99 omvat) doet deze alleskunner ook bruiloften, feesten, partijen en andere gelegenheden, waar hij vooral bekende liedjes uit de jaren ’60, ’70 en ’90, zoals die van Elvis Presley, Bob Dylan, Van Morrison, Neil Young, Neil Diamond, Bob Marley, Otis Redding, Bill Withers, Supertramp, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones, The Eagles, The Doors, Oasis, De Dijk, R.E.M. en Nirvana speelt. Waarmee meteen is aangegeven welke fans hem allemaal graag zullen horen!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring