• hardcore
  • metal
  • prog
  • math
  • death
  • djent
  • tech

Za 05-03 | Patronaat | Open: 17.00 uur Aanvang: 17.30 uur | € 27,50

Complexity Fest:
Textures (NL)
Alkaloid (D)
Hacktivist (UK)
Igorrr (FR)
The Algorithm (FR)
Rolo Tomassi (UK)
Hypno5e (FR)
Destiny Potato (SRB)
Destrage (IT)The Hirsch Effekt (D)
BEAR (B)
Orient Fall (HU)
Apophys (NL)
Divine Sins (NL)
Mary Fields (NL)
Illusionless (NL)
Hibakusha (NL)
PRSPCT Takeover: Bong-Ra / Thrasher / Limewax / MC Animal Tag

Complexity Fest

Nederland is een nieuw metal festival rijker dat zich richt op de complexe, avontuurlijke kant van heavy muziek. De eerste editie is zaterdag 5 maart in alle drie de zalen van Patronaat.

Onder andere tech-, death-, prog-, math- en djent-metal en core komen aan bod, waarbij virtuositeit en het betere beukwerk hand in hand gaan. Complexiteit uit zich hier niet alleen in het tentoonstellen van speltechniek, maar ook in onconventionele composities of een nieuw geluid.

De eerste namen die voor het festival worden aangekondigd zijn de Nederlandse tech/math metal meesters van TEXTURES, de Britse djent-rap sensatie HACKTIVIST, extreme metal supergroup ALKALOID (met leden van oa Obscura, Spawn of Possession, Aborted, Necrophagist, God Dethroned en Blotted Science), baroque-eleketronsche metal van IGORRR, math/prog core Britten ROLO TOMASSI, elektronisch metal project THE ALGORITHM, Franse prog metal band HYPNO5E (uit de hoek van GOJIRA), het creatieve DESTINY POTATO uit Servië met gitaarvirtuoos David Maxim Micic in de gelederen, rockende prog-metal van DESTRAGE uit Italië, jazzy mathcore groep THE HIRSCH EFFEKT, het Hongaarse ORIENT FALL, dat dit najaar de geweldige prog-metal plaat 'Fractals' uitbracht, technische deathmetal van APOPHYS, BEAR: groovy en chaotische metalcore uit Antwerpen, modern extreme metal van eigen bodem door DIVINE SINS, de hedendaagse NL mathcore groep MARY FIELDS, progressive death metal van ILLUSIONLESS en uit Haarlem de nieuwe progressive groove metal band HIBAKUSHA.

's Nachts neemt PRSPCT Recordings de tweede zaal over voor een brute afterparty, vol beukende beats en riff samples, door BONG-RA, THRASHER, LIMEWAX en MC ANIMAL TAG

Ook wordt samengewerkt met ARISTIDES, de Haarlemse gitaarbouwer die samen met de Technische Universiteit Delft het materiaal ‘Arium’ ontwikkelde om gitaren uit te bouwen. Vanwege het specifieke geluid en de bespeelbaarheid zijn deze gitaren geliefd bij gitaristen over de hele wereld. Tijdens het festival is er ook de mogelijkheid om deze gitaren uit te proberen.

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring