• singer-songwriter

Zo 05-08 | Caprera | Open: 19:30 u - Aanvang 20.30 u | € 32,80 (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Patronaat presenteert in Caprera:

Heather Nova (USA) - an intimate acoustic eveningSupport: Judy Blank (B)

Heather Nova (USA) - an intimate acoustic evening

'An intimate acoustic evening', zo luidt de titel voor deze veelbelovende avond in Caprera. De uit Bermuda afkomstige singer-songwriter Heather Nova brak door in de jaren 90 met haar succesvolle albums 'Oyster' en 'Siren', waarmee zij zich tevens manifesteerde in de alternative rock wereld. Ze bracht een unieke sound door haar gitaar gedreven band te combineren met 2 cellisten. Haar live shows maakten een dermate grote indruk dat deze haar ook al gauw plekjes op de grotere Europese festivals bezorgde. Haar songs worden nog steeds veel gebruikt onder grote TV shows en film soundtracks.

Haar zelfgeschreven nummers zijn rauw, emotioneel en toch toegankelijk. Op haar negende album 'The Way it Feels' is ook americana en folk terug te horen met vleugjes banjo en pedal steel gitaren. "It’s a window into my soul and maybe might unlock a few doors into your own." aldus Heather.

Judy Blank
Het voorprogramma wordt verzorgd door niemand minder dan ons Zuiderbuurse folk & americana-fenomeen Judy Blank. "'Special guest' Judy Blank" - zoals Beth Hart haar in mei van dit jaar aankondigde, toen Judy voor haar opende in de Ziggo Dome...

Judy Blank is dus terug op de podia. Met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, je draai proberen te vinden in de wereld en de dagelijkse gang van zaken in de Southern States.
Voor een 23-jarige heeft de eermalige finaliste van De Beste Singer-songwriter (2013, samen met Michael Prins) toch al flink wat ervaring op haar naam staan. Blanks’ debuutalbum When The Storm Hits kwam uit in de zomer van 2014, waarna ze speelde op festivals als North Sea Jazz, Lowlands en Pinkpop. Ze was geregeld te zien bij De Wereld Draait Door en reisde later in dat jaar het land door voor haar eerste eigen clubtour. Later bleek dit slechts het begin van een zinderend avontuur dat zich niet liet beperken tot de Nederlandse grenzen.
Met haar nieuwe liedjes deelt ze hersenspinsels op een houten veranda in East Nashville, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippevel van krijgt.
Judy Blank nam haar tweede album op in de Southern Ground studios in Nashville. Daar werkte ze samen met producer Chris Taylor. O.a. bekend van zijn albums van Elle King, Miranda Lambert en The Wood Brothers (met wie Judy ook het podium deelde, overigens). Het album Morning Sun zal najaar van 2018 zal verschijnen via V2/Munich Records.
 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring