• soul

Vr 05-09 | Patronaat | Open 20.00 u - Aanvang 21.00 u | € 25,- vvk (ex fee) / € 27,50 deur

CHARLES BRADLEY
AND HIS EXTRAORDINAIRES (USA)

CHARLES BRADLEY (USA)

Het verhaal van de Amerikaanse soulzanger Charles Bradley is wel een heel sprookjesachtige versie van ‘The American Dream’. De reeds 60 gepasseerde artiest in hart en nieren werkte als kok en klusjesman en stond ’s avonds op de planken in clubs in Brooklyn als James Brown-imitator. Totdat hij ontdekt werd door een agent van het Daptone label en met wat hulp maakte hij zijn eerste album: ‘No Time For Dreaming’.

De plaat sloeg in als een bom. De klusjesman die in armoede leefde, transformeerde tot een ware soullegende, wat prachtig is vastgelegd in de documentaire ‘Charles Bradley: Soul of America’ (bekijk de trailer hiernaast nog even!). Lyrische pers, uitverkochte zalen en een tweede album 'Victim of Love' was dan ook een logisch vervolg. Deze avond komt hij met 'his Extraordinaires’!

Charles zingt vol passie en overgave de meest soulvolle liedjes, weerspiegelt elke rimpel op zijn voorhoofd net zo gemakkelijk de pijn, maar ook de hoop van zijn levensloop, en knuffelt hij het publiek maar al te graag als zij hem liefde teruggeeft. Kom dat beleven, meemaken en ondergaan: een James Brown-, Otis Redding- en niet te vergeten Charles Bradley-experience om nooit meer te vergeten!