• pop
  • hiphop

Vr 07-10 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | € 11,- (ex fee)

Diggy DexLinde Schöne
Terilekst

Diggy Dex + Linde Schöne + Terilekst

Hiphop met een ode aan het leven, zo is de muziek van rapper Diggy Dex het beste te omschrijven. Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil. Eerst als onderdeel van hiphop collectief D.A.C. (met o.a. Wudstik en Jiggy Djé) is hij sinds een aantal jaar volop bezig met solowerk. In de zomer van 2009 sloeg de rapper een hit met 'Slaap Lekker', voor dit nummer werkte hij samen met de Vlaamse Eva de Roovere. Zijn vierde album 'Do It Yourself' verscheen in januari 2014 met lovende recensies en talloze optredens tot gevolg. In 2015 was Diggy Dex wekelijks te gast bij Giel Beelen op 3FM om zijn columns voor te dragen. Afgelopen najaar konden we al genieten van de prachtige nieuwe single 'Treur Niet (Ode Aan Het Leven)', dat hij samen met JW Roy opnam en dit jaar kunnen we zijn (alweer) vijfde album 'Wat Het Is' verwachten.

In haar kamer in Nijmegen schrijft Linde Schöne liedjes. Ze gaan over haar leven; de liefde, het drama, de pijn en het geluk. Het is voor de hand liggend om haar om die reden te omschrijven als een singer/ songwriter, maar je zou ook kunnen stellen dat ze voldoet aan alle kwalificaties van een rapper. Niet omdat ze rapt - want dat doet ze niet - maar de levensechte en rauwe wijze waarop ze haar verhaal vertelt doet denken aan de manier waarop dat gebeurt in hiphop. "Je won misschien het spel, maar de verliezer ben je kwijt" zingt ze op titeltrack 'Liefde van de Vloer'. Op 'Wie van ons is blind' (met Hef) vraagt ze "Jij zei dat jij van me houdt, vriend wat is mis met jou? Neuk je al je vrienden of ben ik speciaal?". Linde is niet met 'die geintjes' van de andere sekse. Haar debuut EP is geproduceerd door bekende namen uit de beat- en hiphopscene; Boeboe, Filosofischestilte, Subp Yao en Linde Schöne zelf. 

Ook Terilekst is er bij! Hij brengt in een unieke liveshow zijn instrumentale Turquoise album naar de bühne met live sampling en het Hammond orgel dat de rode draad vormt op zijn album. Hij produceerde voor oa. Extince, Jiggy Djé en Kohfie Konnect, maakte een remix voor Anouk’s Three Days In A Row en bracht het album Spacekees & Terilekst uit met Spacekees. Dit jaar verscheen zijn eerste volledig instrumentale album Turquoise, dat door Giel Beelen werd uitgeroepen tot “plaat van de week” in de VARA-gids met de woorden: “Je gedachten gaan even heerlijk op vakantie.”  Luister Turquoise hier! Terilekst gaat live zijn Turquoise album maken/samplen, maar ook al zijn gouden hits komen in zijn show voorbij. Van ‘Blauw bloed’ tot ‘Ik wil een meisje’.