• rock
  • bluesrock
  • blues
  • sixties-seventies

Zo 07-10 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | € 20,- (exclusief banktransactiekosten vanaf € 0,50)

Bintangs (Album-presentatie) + Julian Sas

Bintangs (Album-presentatie) + Julian Sas

Een bijzondere avond voor de Rhythm 'n bluesrockliefhebber! Twee legendarische artiesten in het genre, Julian Sas en Bintangs, geven deze avond een volwaardig optreden (een echte double bill dus!) in Patronaat!

Als je Julian Sas vraagt waar hij door beïnvloed raakt, zullen de namen Jeff Beck, Rory Gallagher, Miles Davis en Stevie Ray Vaughan al snel vallen. Ook is hij een groot fan van Jimi Hendrix. Hij is niet te overtreffen, laat Sas weten. Vandaag de dag mag Julian Sas zichzelf prijzen als een van de grootste bluesrock-gitaristen van Europa. In maart 2017 is zijn laatste album Feelin Alive uitgekomen. Bluesmagazine prijst het album met de woorden: "Zonder twijfel de beste Julian Sas band tot nu. En dus ook zijn beste live plaat. Het bruist en het kookt, maar ook de gevoelige noot ontbreekt niet!"


Meer dan 57 jaar popmuziek in Nederland en de Bintangs zijn daar bijna even lang een deel van. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend. Dat maakt ze de langst bestaande, nog altijd optredende, cd-, dvd- en boek-uitgevende rockband in de lage landen en, zeer waarschijnlijk, ook in de hele wereld. Bintangs brengt een mix van rock, blues, ballads en rhythm & blues. Ook wordt er voortdurend hard gewerkt aan nieuw materiaal: Patronaat mag zich opmaken voor de splinternieuwe langspeler 'It's A Nightmare' die vanavond wordt gepresenteerd. De plaat wordt uitgereikt door niemand minder dan 'Monsieur' Paul van Bruystegem, bassist van TRIGGERFINGER en groot fan van Frank Kraaijeveld! En het moet wel heel raar lopen als daar niet een jammy jammy kruisbestuivinkje gaat plaatsvinden, we rekenen op een prachtige battle tussen deze twee vrienden! - net als bij enkele andere special guests and old friends, die deze avond het podium gaan beklimmen, waaronder in elk geval wereld-gitarist Jan Wijte...

Meer informatie over deze plaat vindt u hier:

Naar programma
Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring