• singer-songwriter
  • pop

Za 07-11 | Patronaat | Open 19.00 u - Aanvang 19.30 u | €17,50 (vvk ex fee)

Douwe Bob+ Max Meser & Band

Douwe Bob + Max Meser & Band

Dit najaar trekt Douwe Bob met de Pass It On Tour langs een aantal van zijn  favoriete zalen in Nederland, waaronder Patronaat! Na de succesvolle samenwerking met Anouk, die de hit Hold Me opleverde, brengt hij op 15 mei 2015 zijn langverwachte tweede album Pass It On uit. 

“Ik kan niet wachten om weer in het busje te stappen en al die mooie zalen af te gaan. Live spelen is het mooiste wat er is. Ik vind het te gek om tijdens een optreden de extremen op te zoeken. Het is geweldig om met een klein liedje met alleen gitaar en zang de zaal stil te krijgen, om ze vervolgens keihard mee te laten zingen met een hardere bandsong. We maken er hoe dan ook altijd een feest van.”

Douwe Bob bracht in 2013 zijn debuutalbum Born In A Storm uit, verkocht vervolgens drie maal een tour door Nederland uit, speelde op Pinkpop, werd door luisteraars van 3fm tot Beste Zanger gekroond en was helicopteract tijdens Bevrijdingsdag 2014. 

Let op: deze show is uitverkocht! (Het kan zijn dat er nog enkele kaarten terugkomen uit de reservering, klik hier om dat te proberen)

Foto: Jaap Stolk 

Max Meser & band

Smaaktechnisch past hij even goed bij jonge gasten uit het hier en nu zoals Miles Kane en Jake Bugg als bij de sixtiespop van bijvoorbeeld The Kinks en The Who. Er zit iets in zijn gitaarspel dat dan weer aanpikt bij fifties rock ‘n’ roll, datzelfde kristalheldere jingly jangly gitaargeluid dat popband The La’s uit Liverpool in de jaren negentig zo onweerstaanbaar maakte. Bij hem vliegen de tijden en de invloeden onwillekeurig ineen.
Zijn aanpassingsvermogen is hem met de paplepel ingegoten. Meser (22) groeit op aan de Costa Brava. Daar speelt hij samen met muzikanten vanuit heel Europa. Op straat en in de kroeg. Als Jan van Dorsten, eigenaar van de fameuze platenzaak Record Palace tegenover Paradiso in Amsterdam, hem in 2012 uitnodigt voor een in-store op Record Store Day, besluit hij een enkeltje Amsterdam te kopen. In zijn ogen is Nederland, zijn vaders bakermat, het beloofde land om een popcarrière van de grond te krijgen. ‘Spanje is gewoon niet zo’n geschikt land om een band op te richten,’ legt hij uit. In Nederland pakt Meser elke kans aan om zijn droom waar te maken. Hij doet zowel akoestische solo shows - zoals in het voorprogramma van Tangarine en Ryley Walker - maar ook met zijn eigen band - zoals vanavond.
Hier zie je een jonge avonturier, die het aandurft om elders zijn geluk te beproeven. Tegelijk pakt hij gretig alle hulp aan van gelouterde muzikanten, uit de jaren zestig of van heel recentelijk nog maar. Voor zijn debuutalbum gaat hij bijvoorbeeld samenwerken met de veelgevraagde producer Matthijs van Duijvenbode (o.a. Tim Knol en Douwe Bob). Dat album zit nu in de pipeline en komt in 2016 uit.

Zeer binnenkort verschijnt zijn nieuwe EP!

Foto: Tim Knol

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring