• rock
  • pop
  • indie

Ma 07-12 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | €17,50 (vvk ex fee)

MOJO & 3voor12 present:

Balthazar (B) Soviet Grass (B)

Balthazar (B) + Soviet Grass (B)

Het geluid van Belgische indierock kleurt vanavond de zaal. Soms duister en onvoorspelbaar, maar toch melodieus en zo nu en dan heel dansbaar. Dat is Balthazar. Nadat de band in 2010 'Applause' uitbracht volgden optredens op grote festivals als Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop. Twee jaar later verscheen 'Rats'. Die plaat bereikte direct een plaats bovenin de Vlaamse hitlijsten en ontving lovende kritieken. 3voor12 bekroonde het album tot Album van de Week en schreef het volgende: ''De manier waarop Balthazar de stempel van grote belofte heeft opgepakt, of juist heeft laten liggen, is bewonderenswaardig. Balthazar heeft niet teveel voortgeborduurd op hun debuutalbum, maar is juist nieuwe wegen gaan verkennen.''. De bekendheid van de band nam toe met nummers als Do Not Claim Them Anymore en The Oldest Of Sisters. En die bekendheid zorgde weer voor een reeks uitverkochte shows in Europa en daarnaast verzorgde Balthazar het voorprogramma voor Editors die een Europese tour deed in het najaar van 2013. 

Eerder dit jaar bracht Balthazar hun derde studioalbum Thin Walls uit met onder andere de hits Then What en Bunker. De unieke sound van de band komt, door de verfijnde en groovy elementen, op Thin Walls nog meer tot zijn recht. Na een uitverkochte Melkweg in mei staan de heren komend weekend op Lowlands en zullen ze op 7 december een show doen in Patronaat voor hun headline clubtour! Deze show wordt gepresenteerd door MOJO en 3voor12. 

Soviet Grass is rock zoals rock hoort te zijn: vaak vunzig & vuil, maar telkens netjes op z’n pootjes terechtkomend, een pompende en groovende sound met oog voor het psychedelische. Gebruik makend van de clichés uit het genre en dit zonder goedkoop of gratuit te klinken. De band ademt geloofwaardigheid, in al hun doen en laten, zowel op als naast het podium. Soviet Grass is geen rock ‘n’ roll act, nee, Soviet Grass is pure onversneden rock ‘n’ roll.

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring