• pop

Vr 07-12 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 14,10

Davina Michelle+ Elieve

Davina Michelle

Dit concert is uitverkocht!

Davina Michelle (dit seizoen te zien in Beste Zangers 2018) combineert pop en soul tot een smaakvolle mix om op elk moment van de dag van te genieten. Haar doel is om herkenbare muziek te maken die mensen beïnvloed en energie geeft.

Davina, geboren als Michalle Davina Hoogendoorn op 12 november 1995, groeide op in het kleine dorpje Nieuwerkerk aan den IJssel net buiten Rotterdam. Omdat ze niet uit een muzikale familie komt, wist ze niet veel over haar talent. Ze hield gewoon van zingen. Davina werd ouder en werd gefascineerd door zangeressen als Beyoncé, Alicia Keys en Christina Aguilera. Hun vermogen om haar exacte gevoelens onder woorden te brengen deed haar de ware kracht van muziek realiseren. Haar vrienden en familie begonnen haar aan te moedigen haar talent te gebruiken, maar Davina was niet zo zeker van het nastreven van een carrière in de muziek. ‘’Zo een droom leek behoorlijk onwerkelijk. Ik wist niet zeker of mijn stemgeluid gewaardeerd zou worden door andere mensen dan mijn vrienden en familie". Davina besloot dit te testen door korte video's van zichzelf te maken terwijl ze zingend door het huis liep. Sommigen van deze video’s kwamen dus terecht op haar Facebook, waar Davina's productieteam, de Sub-Bass Music Group, haar voor de eerste keer hoorde zingen. Het duurde niet lang voordat ze werd uitgenodigd in de Sub Bass Studio. "Ik wist meteen dat ik op de juiste plek zat." Na een aantal opnamesessies van samen geschreven liedjes, besloten ze een YouTube kanaal te starten. Op dit kanaal werden in eerste instantie covers geplaatst met het idee om een fanbase op te bouwen. In een later stadium zouden ze de eigen liedjes weer oppakken, zodat dit met veel volgers gedeeld kon gaan worden. Op 3 april 2017 plaatsten ze hun eerste cover op YouTube. Vanaf dat moment zouden ze elke maandag een cover van een recent populair lied uploaden en hebben ze geen week gemist. Een paar maanden later zag wereldster P!nk haar cover van ‘What About Us’ en daar was ze erg van te spreken. “This is better than I will ever sound. Is she a recording artist that makes records and puts records out?”, zei ze in een video die online werd gepost door Glamour USA. Dat heeft veel teweeggebracht. Davina's YouTube-kanaal groeide aanzienlijk en het verhaal bleef ook niet onopgemerkt door de Nederlandse pers. Ze werd uitgenodigd voor een aantal grote tv-shows en kon door heel Nederland optreden. Kort hierna volgde ook haar deelname aan het tvprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Hoewel ze erg vereerd was om in de Nederlandse industrie te worden verwelkomd, droomde ze stiekem ook over Amerika. Dus toen ze werd uitgenodigd om in juni 2018 op een paar evenementen in Amerika op te treden, was er geen aarzeling. Toen ze terugkeerde naar Nederland had ‘The American dream’ haar ingepakt en keerde ze in augustus terug om met songwriters te schrijven aan haar debuut EP die na de zomer zal uitkomen.

Bron: Daniëlle Vial 

Elieve

"Mijn naam is Elieve, schrijver en zangeres.

 Al zolang ik me kan herinneren, schrijf ik. Van liefdesverklaringen tot afscheidsbrieven, van gedichten tot liedjes. Alles leek mooier op papier. Als ik verliefd op je was, kon je op een doodnormale dag plots een brief ontvangen waarin m’n oneindige liefde verklaard werd. Het was er dan ook zo een die je zou willen bewaren in je nachtkastje tot het bittere eind. Aan fantasie ontbrak het me nooit.
Ik had het ook nodig, die fantasiewereld. Opgroeien tussen twee culturen in was niet altijd makkelijk. Het leek een constante strijd waarin ik moest kiezen tussen en oordelen over de Turkse of Nederlandse cultuur. Door het schrijven van teksten kon ik mezelf zijn zonder dat er direct geoordeeld werd. Als je dacht dat je midden in een fictief verhaal beland was, zat je eigenlijk gewoon regelrecht in m’n geheime liefdesleven. En die uit de hand gelopen avond in kamer 119, kan het hotelpersoneel je gewoon nog navertellen. Ik ben nooit echter geweest dan op papier.
Vandaag de dag laat ik het liefst de muziek voor me spreken. Ik hou van popmuziek zoals Abba het durfde, mierzoet. Ook contrasten spreken me aan. Tears of a Clown van Smokey Robinson and The Miracles, misschien wel mijn favoriete songtitel aller tijden. Annie M.G. Schmidt kon dat ook heel goed, je laten lachen vlak voordat er een in en in treurig stuk kwam. Als ik een idool uit de dood kon wekken, dan zou zij dat zijn. Ze schreef sprookjes voor volwassenen, dat spreekt me heel erg aan.
Mijn muzikale reis online begon op mijn zolderkamer. Met een fohn in mijn handen nam ik een filmpje op en die ging viral. Het werd meer dan 7 miljoen keer bekeken en 13 duizend keer gedeeld. Doordat ik in verschillende talen zong, sprak ik een hele brede doelgroep aan. Bovendien motiveerde de wereldwijde steun me om mijn eigen liedjes te schrijven in de taal die mij het meest aansprak; het Nederlands. Het eerste nummer die ik uitbracht was Links Naar Rechts. Hierop volgde de tweede single Tinder.
Toen Hunkemoller me benaderde om een liedje te schrijven voor een internationale TV campagne, wilden ze dit uiteraard in een universele taal doen. Slip Up is dan ook een Engelse en autobiografische girlpower plaat. Dat ik nu een uitstapje maak naar de Engelse taal vind ik overigens helemaal niet gek. Taal verbindt ons en dat kan ik alleen maar toejuichen."

ook interessant

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring