• rock
  • hardrock

Di 07-02 | Dommelsch Zaal | Open 20.00 u Aanvang 20.30 u | € 30,-

THIN LIZZY (IRL) + VANDERBUYST

THIN LIZZY (IRL) + VANDERBUYST

THIN LIZZY

(UK)

VANDERBUYST

Het is zonder meer een van ’s werelds meest invloedrijke en populaire (hard)rockbands aller tijden. Thin Lizzy, uit Ierland afkomstig, maakt sinds de jaren zeventig furore met aanstekelijke en tijdloze rocksongs als ‘Jailbreak’ en ‘The Boys Are Back In Town’. Aanvankelijk met de flamboyante zanger en bassist Phil Lynott stevig aan het roer. De invloed van gitaristen als Brian Robertson en Scott Gorham valt echter ook niet te onderschatten. Na de dood van Lynott in 1986 lijkt Thin Lizzy definitief een gedane zaak, maar vanaf de jaren negentig duikt de groep in verschillende incarnaties weer op. En wie de heren de laatste jaren zag optreden, die weet dat Thin Lizzy met een arsenaal aan tijdloze rocksongs nog altijd een weergaloze show neerzet.

De bezetting bestaat dit keer uit alumni Scott Gorham, Brian Downey en Darren Wharton (die allen met Phil Lynott samenspeelden) en de bezetting is compleet gemaakt met Def Leppards Viv Campbell (gitaar), bassist Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) en The Almighty's Ricky Warwick op vocalen en gitaar.

 

De avond wordt geopend met de Dutch Hard Rock Assault genaamd Vanderbuyst. Geïnspireerd door de hardrock, classic rock en de vroege new-wave uit de jaren '70 en '80 van bands als UFO, Rainbow, Deep Purple, ZZ Top, Van Halen en, hoe kan het ook anders, Thin Lizzy. Hun overdonderende live optredens zorgde ervoor dat de band de afgelopen jaren flink wat aandacht kreeg en op festivals als Rock Hard in Duitsland en Zwarte Cross in Nederland terecht kwam. Met hun vorig jaar verschenen album 'In Dutch' laat de band horen dat Hard Rock nog altijd springlevend is!