• blues
  • bluesrock

Vr 07-04 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 15,- (ex fee)

Julian Sas Band

Julian Sas Band

Blueslegende Julian Sas keert terug naar Patronaat! Al meer dan 22 jaar is deze formatie actief in binnen- en buitenland en is daarmee een van de langst lopende actieve bands die ons land kent.

De invloeden van de Julian Sas Band zijn heel divers en het is juist die combinatie die hun muziek uniek maakt en daardoor niet in een hokje laat plaatsen. Bluesrock is een breed begrip en zo is de muziek van deze band ook. De gedrevenheid en de visie over hun muziek heeft ze gebracht waar ze nu staan en het eind is nog lang niet in zicht.

Invloeden zullen er altijd zijn, maar dat is waar muziek natuurlijk ook over gaat: communicatie in welke vorm dan ook.  Als vele van zijn helden speelde de internationaal ook veel geprezen. Nederlandse Blues-Rocker in de traditionele trio bezetting zang/gitaar, bas en drums, maar op zijn laatste album Bound To Roll viel het de oplettende luisteraar al op: een lichte koerswijziging sowieso, en vooral de vette Hammond-orgel partijen!

Julian Sas Band is een band die niet stil staat. Altijd zoekende, altijd binnen het genre de grenzen verleggen. Julian Sas ontmoette organist/pianist Roland Bakker. Er was een klik en een aantal sessies later was het duidelijk: Sas had weer een brother gevonden. In deze formatie is de band de studio in gegaan met het resultaat een nieuw album met twaalf nieuwe eigen nummers. De  CD  “Coming Home” was de schitterende kroon op al dat noeste werk!

Julian Sas Band bestaat uit:            
Julian Sas - zang & gitaren
Tenny Tahamata - bas
Rob Heijne - drums
Roland Bakker - hammond & piano