• indie
  • singer-songwriter

Zo 07-06 | Openluchttheater Caprera | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 32,50 (ex fee)

Patronaat presenteert in Openluchttheater Caprera

James Vincent McMorrow (IER)Husky (AUS)

James Vincent McMorrow (IER | Openluchttheater Caprera) + Husky (AUS)

In juni komt James Vincent McMorrow naar Nederland. De geliefde singer-songwriter uit Dublin zal op 7 juni met een eigen headline show optreden in het openluchttheater Caprera te Bloemendaal. 

Sinds zijn eerste optreden in ons land tijdens Into The Great Wide Open '11 -en na Eurosonic '12, heeft James Vincent McMorrow al verschillende club- en theatershows gedaan die steevast uitverkochten. Vorig jaar was hij nog te zien in de Stadsschouwburg van Groningen, Nijmegen en Rotterdam, en in het Amsterdamse Concertgebouw om vervolgens in oktober nog te schitteren in  de Grote Zaal van  TivoliVredenburg. Ook stond hij op verschillende festivals zoals Lowlands, Into The Great Wide Open, Songbird en Down The Rabbit Hole.

James Vincent McMorrow brak in 2011 door met zijn geprezen debuut 'Early In The Morning'. Met veel enthousiasme werd het album ontvangen, dat uiteindelijke platina werd en in de charts op #1 terecht kwam. De Ier nam verschillende belangrijke muziekprijzen in ontvangst, waaronder ook de European Border Breakers Award.

In 2014 verscheen zijn tweede album 'Post Tropical'. Een plaat vol prachtige, karaktervolle en groots klinkende nummers met de nadruk op zijn opvallende, onmiskenbare en aangrijpende falsetstem, begeleid door minimalistische beats, soul en elektronica.

Op jamesvmcmorrow.com is nu zijn live album 'Live at the Ace Hotel, Los Angeles' gratis te downloaden. Hierop staan zowel nummers van 'Early In The Morning' als 'Post Tropical'.

De avond wordt geopend de Australische indie folk band uit Melbourne, Husky.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring