• country
  • americana

Do 07-09 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:30 u | € 15,- (ex fee)

Nederlandse tribute aan Johnny Cash

Def Americans: Johnny Cash Memorial Show

Def Americans

Deze Eindhovenaren weten de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Amerikaanse outlaw Johnny Cash verbluffend goed te raken. De songs die The Man In Black zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash tribute. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings.  Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.

Het definitieve “seal of approval” werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten in Nederland.

Def Americans bestaat in 2017 tien jaar. Behalve ongeveer elke zaal van Nederland hebben ze in die tijd ook vele grote festivals aangedaan.  Enkele festivals: Paaspop, Zwarte Cross, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland. Club shows werden onder andere gespeeld in Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, 013 Tilburg, W2 Den Bosch, Burgerweeshuis Deventer.

Voor leden van de BIEB zijn voor dit concert kortingskaarten te koop!

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring