• singer-songwriter
  • pop
  • rock
  • akoestisch

Za 08-01 | Dommelsch Zaal | Open: 20:00 u Aanvang: 21:00 u | € 20,-

WENDE (special pop- en rockshow!) + JODYMOON

WENDE (special pop- en rockshow!) + JODYMOON

WENDE

+ JODYMOON

Wende Snijders' professionele carrière trapt af in 2000 met het winnen van het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie. Na 2002 studeerde Wende af aan de Academie voor Kleinkunst. Ze verdiepte zich daarna verder in het Franse Chanson. Samen met een pianist, violist, altviolist, cellist en accordeonist treedt ze op met haar geweldige interpretaties van bestaand repertoire van o.a. Brel, Piaf en Barbara naast composities van eigen hand (Frans-, Engels- en Nederlandstalig).

Samen met haar muzikanten maakte ze een zeer succesvol theatraal muziekprogramma waarmee ze in 2004-2005 op tournee ging langs de Nederlandse theaters, geregisseerd door Ruut Weissman. De tour was volledig uitverkocht. Haar eerste album ‘Quand tu dors’ waarop ze samen met haar muzikanten en Het Metropole Orkest te horen is, werd een groot artistiek en commercieel succes: juichrecensies in de kranten en tijdschriften en hoge verkoopcijfers.

Sindsdien ging het hard met Wende. Ze won prijs na prijs: de ZONTA-awars, twee maal een Edison voor zowel haar cd Quand Tu Dors als diens opvolger, La Fille Noyée. Beide platen bereikten de gouden status. Verder de prestigieuze British American Tobacco-prijs (voorheen de Pall Mall Export prijs), de Gouden Notenkraker en de Annie MG Schmidtprijs, voor het schrijven en componeren van het nummer De Wereld Beweegt. Wende speelde onder andere voor een uitverkocht Paradiso, diverse malen met het Metropole Orkest, op het North Sea Jazz Festival, en maakte de voorstelling  'Adem’ op Oerol. Haar theatertour WENDE werd in 2008 vastgelegd op een live cd, 'Chante’. In ditzelfde jaar ging de film ‘De Wereld Beweegt’ het land in. In 2009 volgde de zeer bijzondere No.9 Tour, n.a.v. het verschijnen van de gelijknamige cd. (Pop)clubs, en theaters werden met een "customised" programma aangedaan, wat Wende tevens in de gelegenheid stelde haar brede capaciteiten ten toon te stellen! Het optreden van vanavond is een pop-rock show (no seats dus), op basis van het album No.9, zoals ze die ook op Eurosonic gaat doen.


Als support komt het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon mee. Jodymoon maakt voornamelijk persoonlijke songs met universele thema’s als liefde, dood, afscheid, ouder worden en groei. In New York werkten ze samen met producer Bryce Goggin (Antony and the Johnsons, Joan As Police Woman).

Het duo bestaat uit Digna Janssen die de algemene zang en piano op zich neemt en Johan Smeets die de gitaar, percussie en ook een deel van de zang verzorgt. Op hun nieuwste album ‘Who are you now’ speelt het het bekende strijkkwartet Matangi een belangrijke rol. Dit singer/songwriter duo legt een balans tussen pop, klassiek en een vleugje roots. Who Are You Now is ook een handreiking aan de luisteraar. Waar ben je? Waar sta je nu?

Naar programma

ook interessant

Naar programma (2)
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring