• pop

Vr 08-11 | Patronaat | Open: 20:00 u Aanvang: 20:30 u | € 7,- | Pin Only

The Mafficks + Solstice

The Mafficks + Solstice

Een passender naam had het Haarlems vijftal niet kunnen kiezen! Als een frisse zomerstorm dendert hun vrolijke muziek met een rauw randje van het podium af.
The Mafficks ontstond begin 2014. Na een onstuimig jaar met wereldreizen en tegenslagen vond de band in zijn weg naar verschillende kleine podia in Haarlem, zoals pub de Tempelier, de Pitcher, de Oerkap en het Patronaatcafé. Een radio/tv-optreden bij 'Sound of Haarlem' viel goed in de smaak en in juni 2016 waren The Mafficks sound van de maand bij Haarlem105 met de videoclip van 'Shoot me down'. In de zomer van 2016 brachten de The Mafficks 'un grand fête de la musique' naar de boerendorpjes van Frankrijk. Waar de Franse weiden wakker geschud werden met zowel akoestische, als vol versterkte optredens. Ook waren de Mafficks in 2017 te zien in het Patronaat bij de Rob Acda awards. 
In het voorjaar van 2018 releasde de band hun eerste EP Summerstorm en maakte een kleine tour door Nederland. Een van de hoogtepunten was het optreden in Paradiso bij het Pinguin Radio Festival. Dit najaar maken The Mafficks weer een ronde langs diverse podia ter promotie van hun nieuwe EP: Fire
 Afkomstig uit Haarlem en Amsterdam, is Solstice een post-rock collectief dat hun geluid als 'Post Alternative Rock' en 'Pop Noir' heeft beschreven. De sound klopt van grote melancholie, maar er zit ook een gezonde dosis vuile, verpletterende rock-'n-roll in. 
Met een geluid dat doet denken aan Interpol en Placebo, bezoekt het geluid van de band voortdurend sonische pieken en dalen, terwijl de gitaar luisteraars omringt in een wervelende zee van sprankelend geluid. Een diepe en indringende stem maakt de sound van Solstice compleet. 
De band wordt gevormd door Frank Doesburg (Translated, Scare the Bear), Martijn van de Water (Dataplan, Star Atlas), Merijn Mol (The Dreamside, Satyrian) en Bastiaan van Dreunen (Dejafuse, TAPE).
 

Pin Only

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring