• electropop

Do 08-02 | Patronaat | Open 20.00 u Aanvang 20.30 u | gratis

Geertruida presents:
Berndsen (ICE)
Hermigervill (ICE)

Geertruida presents: Berndsen (ICE) + Hermigervill (ICE)

Met trots presenteren we een IJslandse double bill georganiseerd door het Haarlemse label Geertruida! Twee smaakmakers uit het verre Noorden reizen af naar de Derde Zaal van Patronaat voor een avonvullend programma met spannende electronische muziek: Berndsen en Hermigervill. Deze avond is gratis toegankelijk.

Berndsen noemt zichzelf een ware 'pop-auteur' en richt zich op muzikaal vlak vooral op 80's muziek die werd gemaakt op synths, bass en geprogrammeerde drums. Retro muziek, mocht je dat zo willen noemen. Atmosferische analoge synthesizers en knallende electronische pop die doet denken aan Kraftwerk, Eurythmics en alles ertussen. Andere 'revivalists' zoals Chromeo, Glass Candy en Dreamtrak zijn ook grote invloeden van Berndsen.


Het eerste deel vanavond wordt verzorgd door de IJslandse electronic-maestro Hermigervill. Zijn frisse kijk op electronische muziek maakt hem blog- en audiofreak-favoriet in IJsland en omstreken. Pulserende electronische geluiden, zowel geschikt om de dansvloer mee op te gaan als om hypnotiserend weg te dromen