• jazz
  • blues

Vr 08-09 | de Koepel | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 20,- (ex fee)

Patronaat presenteert in de Koepel:

Jules Deelders Deeldelirium
ft. Jules Deelder
Boris van der Lek
Tijn Driessen
Kasper Kalf
Niels Nuiver

Jules Deelders Deeldelirium

In de prachtige voormalige Koepelgevangenis te Haarlem: de dampende, funky souljazz met bluesy gospel van Jules Deelders Deeldelirium. Een samenwerking tussen tenor-saxofonist  Boris van der Lek (o.a. Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring) en Jules Deelder. Verwacht een avond vol semi akoestische jazz en spoken word - soms kolderiek, soms schrijnend, maar altijd met humor - want: Jules Deelder. Ook zingt Jules een bluesy murder ballad met - let op: spoiler alert! - een gewelddadig einde. De meeste stukken van deze avond zijn bekend van legendarische tenorsaxofonisten als Wardell Gray, Lester Young, Dexter Gordon, Stanley Turrentine, Ben Webster, Sonny Stitt en Coleman Hawkins, maar ook Hans Dulfer komt voorbij. Suk voor stuk pakkende, catchy stukken!

Eén van de meest bijzondere gebouwen van de stad wordt dit najaar dus als concertlocatie van Patronaat gebruikt! Het culturele seizoen wordt geopend met een reeks concerten in september, waarvan Deeldelirium de eerste is. Dit wordt dus een avond om niet snel te vergeten! Grijp je kans om het iconische monument te bezoeken terwijl live muziek de voormalige gevangenis vult. Op dit moment wordt De Koepel beheerd door Stichting Panopticon , opgericht om het gebied rond de Koepel van Haarlem tot bloei brengen met University College Haarlem als hoofdfunctie.

Line up van Deeldelirium: 
Jules Deelder - slagwerk, voordrachten/spoken word.
Boris van der Lek - tenorsax. Bekend van o.a. the Houdini's, Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring, maar lang daarvoor - nog als tienerjochie - was hij het wonderkind van de Nederlandse jazz en werd hij door Paul Acket gedurende North Sea Jazz op het toenmalige hoofdpodium Prins Willem-Alexanderzaal gekoppeld aan jazzcoryfeeën als Arnett Cobb, Illinois Jacquet en Flip Phillips.
Tijn Driessen - Hammond B3. Tijn doet producties voor Toneelgroep Maastricht en werkt veel samen met musici uit de bands van o.a. Typhoon en Bertolf), Kasper Kalf (contra- en elektrische bas, bekend van o.m. Bart Wirtz, New Cool Collective, Hans Teeuwen, Benjamin Herman)
Niels Nuiver - drums. Bekend van o.m. Postmen en Blue Marble).

Voor leden van de BIEB zijn voor dit concert kortingskaarten te koop!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring