• pop
  • soul
  • funk

Zo 09-11 | Patronaat | Open 19.30 u Aanvang 20.00 u | € 26,50 vvk (ex fee) / € 28,- deur

SHARON JONES & THE DAP-KINGS (USA)+ LUCA SAPIO (ITA)

SHARON JONES & THE DAP-KINGS (USA) + LUCA SAPIO (ITA)

Sharon Jones is de frontvrouw van Sharon Jones & The Dap-Kings en betovert het publiek met haar soulvolle en stoere stemgeluid. Het laatste album ‘Give The People What They Want’ is op haar lijf geschreven, want na meer dan een decennium vol tournees, optredens met onder anderen John Legend, Michael Bublé, Lou Reed en Rufus Wainwright en 5 studioalbums weet Sharon precies wat haar publiek wil.

Het album ‘Give The People What They Want’ stond eigenlijk gepland om in 2013 uit te komen, maar er werd kanker geconstateerd bij de zangeres. Inmiddels staat ze weer op de planken en energieker dan ooit. “Voor haar ziektebed had ze al een reputatie opgebouwd vanwege haar uitermate energieke optreden, en die maakte ze weer waar. Als je niet beter wist, dacht je dat ze nooit ziek is geweest”, aldus het Parool.

Overigens staat Sharon er op het podium niet alleen voor, haar band The Dap-Kings is een strakke funkmachine, die zich toelegt op de funk en soul zoals die begin jaren zeventig werd gemaakt. The Dap-Kings zijn tevens bekend van het legendarische Back To Black-album van Amy Winehouse.

 

Luca Sapio komt uit Italië, maar zijn muzikale hart ligt in de Verenigde Staten van de jaren 50 waar de soul van hart tot hart gaat en de blues uit de poriën sijpelt. Luca Sapio is een muzikant in hart en nieren. En zo klinkt hij ook. Noem hem een muzikale troubadour.

Producer and multi-instrumentalist Tommy “TNT” Brenneck (Cee-lo, Mary J. Blidge, Mark Ronson, D’Angelo, St. Vincent, Charles Bradley, Sharon Jones, Amy Winehouse) nodigde Luca uit om in zijn Dunham studio een album op te nemen.