• pop
  • indie
  • nederlandstalig

Za 09-12 | Patronaat | Open: 19:00 u Aanvang: 20:00 u | € 22,60 (exclusief banktransactiekosten vanaf €0.50) | Let op: geen voorprogramma, concert start om 20.00 uur!

Spinvis

Uitverkocht: Spinvis

De muzikale woordkunstenaar en zielenfluisteraar komt voor een show naar Haarlem! Dit najaar maakt Spinvis een rondgang langs de mooiste clubs van Nederland, waaronder uiteraard Patronaat.

Let op: geen voorprogramma, concert start om 20.00 uur!

De tournee vindt plaats in het jaar dat Spinvis, het alias van Erik de Jong, zijn derde lustrum viert als artiest, een jubeljaar dat luister wordt bijgezet met het verschijnen van zijn vierde langspeler ‘Trein Vuur Dageraad’. "Een album waarmee hij zichzelf overtreft", zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een boute stelling, gezien het gegeven dat het de opvolger is van het buitengewoon goed ontvangen 'Tot Ziens Justine Keller', en Spinvis’ eerdere platen stuk voor stuk ‘goud’ zijn geworden (het debuut is inmiddels zelfs ‘platinum’). Artiesten die dat voor elkaar krijgen (én goed verkopen én jezelf telkens naar een nog hoger niveau verheffen) zijn zeldzaam. Sinatra, Brel, The Beatles - roepen we dan zachtjes.

Anno 2017 wordt Spinvis live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Eerder dit jaar deed Spinvis met veel succes tal van theaters aan, ook onder de noemer ‘Trein Vuur Dageraad’. En passant ging ook een door Spinvis geschreven toneelstuk door De Hollanders in première en baarde hij opzien met de talkshow annex dansvoorstellig ‘Howl’, een samenwerking met Ben Amos Tal. Voor de nieuwe tournee van start gaat brengt hij dit jaar ook een bezoek aan festivals als Down The Rabbit Hole en de Zomerparkfeesten in Venlo.

Momenteel is de nieuwe single 'Artis' veelvuldig te horen op de Nederlandse radiozenders. 'De nieuwe single van Spinvis is groots', zei Frits Spits over de track. 'Hij is The Beach Boys in z'n eentje'. Eh, hadden we daar niet net een rijtje voor gemaakt?

Deze show is uitverkocht!

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring