• rock
  • alternative

Do 09-02 | Patronaat | Open: 19:30 u Aanvang: 20:00 u | € 15,- (ex fee)

20 years "Rubbing Doesn't Help"

Magnapop (USA) + Roald van Oosten (Caesar)

Magnapop (USA) + Roald van Oosten (Caesar)

Alternatieve rock uit Atlanta. Tien jaar geleden ontvingen we de band al in ons pand en ter ere van het twintigjarig bestaan van hun album Rubbing Doesn't Help komt Magnapop weer voor een show naar Patronaat! De oprichting van de band vond plaats in 1989 en heeft na 1997 een tussenstop van vijf jaar gehad. Inmiddels is de band weer actief sinds 2002, met als harde kern vocaliste Linda Hopper en gitariste Ruthie Morris. Rubbing Doesn't Help is een plaat met veel vlammend gitaarwerk en stevige punky songs. Sommige liedjes kunnen vergeleken worden met die van Blondie, maar na zoveel jaar verdient Magnapop een eretroon voor hun muziek en dat vieren we vanavond.

Roald van Oosten 
 * Fluwelen horrormuziek *
Dit jaar verschijnt Roald's nieuwe album: 'A Stir Is In The Air', opnieuw bij V2 Records.
De fluwelen horrormuziek van 'A Stir is in the air' is gebaseerd op de verhalen rond Edgar Allan Poe, een vreemd en macaber personage. E.A. Poe was berucht schrijver van nachtmerrie-achtige gedichten en verhalen, en in zijn vrije tijd notoir dronkaard en opiumverslaafde. 
Roald van Oosten, de vroegere frontman van de Amsterdamse rockbands ‘Caesar’ en ‘Ghosttrucker’, heeft zich de afgelopen jaren volledig gestort op het componeren en produceren van muziek voor film, televisie en theater. In maart 2016 maakt hij een comeback naar de popmuziek met een nieuw album bij V2 Records, genaamd ‘Oh Dark Hundred’. Er volgde een tour, met onder andere het naprogramma van Radiohead in de HMH (!). 
Het nieuwe album, een fantasie-trip van Roald van Oosten en zijn medemuzikanten Bart Hoevenaars (gitaar, zang), Frank van Roessel (bas) en Bo Koek (drums) bestaat uit songs die donker van toon, fantasievol van onderwerp, en warm van klank zijn. Met een 19e eeuwse wereld, waarin echte mystiek nog bestond, als decor.