• altpop
  • new-wave
  • electronic

Wo 09-05 | Kleine Zaal | Open 20.00 u Aanvang 20.30 u | € 10,-

SPASMODIQUE
AGENT SIDE GRINDER (SWE)"JOY DIVISION meets SUICIDE meets CABARET VOLTAIRE!"

AGENT SIDE GRINDER (SWE) + SPASMODIQUE

 

Spasmodique
Eind april speelt de Rotterdamse postpunk- en underground rockgroep Spasmodique voor het eerst live sinds 2003 in de Rotterdamse muziekclub Rotown. Daar dit als eenmalig bedoelde concert binnen twee weken was uitverkocht, heeft de groep besloten om een extra concert te geven in Patronaat - het podium dat Spasmodique vanaf zijn begindagen (jaren tachtig) regelmatig en met veel succes betrad.
Rondom de optredens in Rotown en Patronaat verschijnt ook de verzamel lp 'Slightly Disturbed European Gentlemen With Guitars', vernoemd naar een citaat uit een albumrecensie uit 1990 van het Amerikaanse blad Alternative Press. Concerten en albums van Spasmodique hadden de reputatie intens, energiek en diepdonker van sfeer te zijn. “Spasmodique 'live' dat was een bijna onderaardse rockceremonie...,” schreef muziekjournalist Peter Bruyn in zijn voorwoord van het boek 'Cellar Of Roses – 20 jaar Spasmodique' (2002)
Spasmodique ging voor het eerst uit elkaar in 1992, na een aantal hectische jaren waarin 5 albums verschenen en werd getourd door heel Europa. In 2002 vond een reünie plaats met een nieuw album en een tournee waarin ook Patronaat werd aangedaan. De groep gaf zijn laatste concert in september 2003 als voorprogramma van Killing Joke.
Voor deze 'tweemalige' reünie stelt de band twee verschillende setlijsten samen waarbij wordt geput uit het gehele oeuvre!
Let op! 's middags verzorgt Spasmodique een in-store optreden in platenzaak SOUNDS HAARLEM, aan de Grote Houtstraat 171 alhier. Daar zal ook het nieuwe album te koop zijn!

Het Zweedse rocking electro monster Agent Side Grinder ontplofte in de scene in 2008 met hun gelijknamige debuut-album. De muziek was "an uncompromising, never-heard blend of industrial, post-punk, old style EBM and electro topped with the apocalyptic crooning of singer Kristoffer Grip", aldus het Britse music fanzine 20JazzFunkGreats , dat de formatie ook betitelde als "sensation of uncomfortable pleasure".
Op het vervolg-album Irish Recording Tape ontwikkelde de band die eigenzinnige stijl verder. De liedjes hierop waren iets toegankelijker, maar zonder de grondverf geweld aan te doen: de drilling industrial sounds, hypnotic synth sequences, feverish vocals and post-punk influenced bass lines bleven intacten de Duitse editie van Vice Magazine Germany meende zelfs: "...one of the few bands, which is actually in a position to deal with the legacy of Joy Division"...Het zal je maar gezegd worden! 
De populariteit van de band leidde tot twee Europese touren, en een uitnodiging om te dubbelen met genre forefathers Suicide.
De afgelopen tijd is Agent Side Grinder verder gegroeid, tot een dieper en meer gelaagd geluid, zoals duidelijk te horen is op hun kakelverse album Hardware. Op deze plaat stapt ASG maar weer eens in een muzikale tijdmachine om oude meesters als Kraftwerk, Einsturzende Neubaten en Depeche Mode op te zoeken, en hen uit te nodigen een stampend en spannend ritje te maken naar onze tijden... Klik hier voor een sterke recensie op KindaMuzik van dat album.