• bluegrass
  • altfolk
  • balkan

Zo 09-08 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.30 u | €22,50 (ex fee)

Patronaat presenteert in Openluchttheater Bloemendaal

Katzenjammer (NOR)

Katzenjammer (NOR)

***Let op: deze show vindt plaats in Openluchttheater Bloemendaal***

Folk met veel pit uit Noorwegen, dat is Katzenjammer! De vier vrouwen zijn na 4 jaar terug met hun nieuwe album 'Rockland'. Een gekke mix van balkan, altfolk en bluegrass invloeden komen hierbij aan bod, toch brengt deze mix van stijlen eenheid binnen de nummers die ze vertolken. De live shows van de band pakken je bij je lurven, zonder enige moeite worden de instrumenten verwisseld en bezitten ze een energieke uitstraling vanaf het podium. Laat de live show nog betoverender worden in de prachtige omgeving van Openluchttheater Bloemendaal dat zich midden in hartje natuur bevindt!  

In 2008 stond de band in de finale van NRK's jaarlijkse Urørt wedstrijd voor artiesten zonder platencontract en werd derde met het nummer A Bar in Amsterdam. De videoclip van het nummer werd gemaakt door YouTube-bekendheid Lasse Gjertsen. Katzenjammers debuutalbum Le pop werd in september 2008 uitgebracht. De band kreeg hetzelfde jaar een nominatie in de categorie nieuwkomer van het jaar bij de Spellemannsprisen, het Noorse equivalent van de Grammy's.Op 2 maart 2010 bracht Katzenjammer haar tweede single Tea With Cinnamon uit.
Aan de opvolger van Le Pop werd begonnen op 18 september 2010, toen de band de studio in ging. De opnames gingen echter een tijdje niet verder aangezien ze in het voorjaar van 2011 opnieuw een tournee deden (veertigtal optredens deze keer) in o.a.. Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Denemarken en natuurlijk Noorwegen. Het tweede album, getiteld A Kiss Before You Go, is in september 2011 uitgebracht. Eind 2011 deed Katzenjammer in hun Europese tour ook Nederland aan, ze traden op in onder andere Paradiso, Het Paard en Patronaat. In 2012 stonden ze op het festival Rock Werchter.
Patronaat heeft al jaren een oprechte liefdesrelatie met de dames, want al in 2009 zetten wij Katzenjammer neer op Bevrijdingspop. Dat werd met de volgende tekst aangegeven (waarvan nog steeds geen woord gelogen is!): Het vierkoppige gezelligheidsorkest Katzenjammer uit Oslo bewijst dat Noorwegen niet alleen chaos en duisternis te bieden heeft. De vier dames maken echte feestfolk, waarbinnen de hoempa, op Ierse folk geïnspireerde vioolgedreven huppelritmes, verhitte gypsy en het heroïsche vuistengebal van eigen Vikingen elkaar in rap tempo opvolgen. Alle feestclichés krijgen een schop onder de reet van deze straffe meiden; om de drank maar te laten vloeien in de zalen en festivals waar de Katzenjammerfeestjes geheid uit de hand lopen. Behalve een kater houd je er waarschijnlijk ook stijve spieren - waarvan je het bestaan nog niet wist - over.

Let op: voor dit concert zijn - uitsluitend aan onze kassa - kaartjes met BIEB-korting te koop, voor leden van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland (ook in de voorverkoop)

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring