Na de maatregelen van het RIVM om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen, sloten de deuren van de grote en kleine culturele instellingen van de stad Haarlem. Met alle grote gevolgen van dien. Naast de schreeuw om hulp van de bekende instellingen, werd er ook uit de kunstenaars- en makerswereld bescheiden, maar enorm bezorgd, gezocht naar oplossingen. In de situatie waar we nu zitten, is de voelbare inzet: overleven, samen. Oftewel: zonder de podia, kunnen kunstenaars, muzikanten, creatievelingen en andere nieuwe makers zichzelf niet presenteren. Maar waarvoor zouden de podia hun deuren nog openen, als alle makers hun creativiteit niet kunnen voeden nu, als ze zonder speelervaring, inspiratie, podium en publiek zich door deze barre weken heen moeten worstelen? Juist nu hebben de verschillende disciplines elkaar nodig en moet kennis en ervaring gedeeld worden. De kunst mag niet stil komen te liggen.

Het initiatief Haarlem On Air! verenigt de kunstenaars met plekken in de stad waarvandaan livestreams opgezet kunnen worden, om zich toch te kunnen uiten, en hun publiek te kunnen bereiken. Juist nu is de tijd dat zij de aandacht verdienen. En wanneer het culturele seizoen weer in volle glorie draait, is de kans nog groter dat zij een plek op hun droompodium kunnen bemachtigen en voor volle zalen spelen. De livestreams vinden plaats op verschillende locaties in de stad, waarvan de twee kernlocaties Patronaat en Slachthuis13 zijn. Deze worden voorzien van een vaste streaming set-up en zeer goede apparatuur voor audio, film en video, gebruiksklaar voor alle creatieve partijen uit de stad. We denken out-of-the-box en nodigen niet enkel de vaste gasten van Patronaat uit, maar juist alle kunstenaars, creatievelingen, cultuurfreaks, makers, schrijvers, dichters, dansers. Onze pop-up online podia, zijn jullie podia. Wil je ook deel uitmaken van Haarlem On Air!? Neem dan contact op met: haarlemonair@gmail.com om je plekje in de programmering nu te scoren.

Haarlem On Air! is een samenwerking van Patronaat, Slachthuis13 en verschillende partijen uit de stad en regio waaronder Begane Grond, AM:Klub, Nooduitgang!, Natte Sokken, Fiesta Macumba, en meer. Kijk voor de actuele speellijst op: Patronaat.nl/haarlemonair of bekijk de Facebookpagina.

Tijdens de livestreams, of ervoor of erna, kunnen donaties gedaan worden. De donaties zijn voor de artiesten die tijdens de stream te zien zijn. Doneren kan via: www.patronaat.nl/doneren

Kijk mee via www.twitch.tv/haarlemonairhttps://www.twitch.tv/slachthuis13 of hou de Facebook pagina van Haarlem On Air! in de gaten. Onder het tabje 'video's' is de stream te vinden wanneer deze live is.
 

Scan onderstaande QR code en doe een donatie via iDeal of Paypal!

Ontvang je liever een betaalverzoek vanuit Patronaat,  vul onderstaand formulier (voornaam en achternaam, bedrag en het mailadres waarop wij jou kunnen bereiken) in en druk op verzenden.

 

Namens team Patronaat: BEDANKT! 

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring