Patronaat start met livestreams en livestream-tickets!

Na de maatregelen van het RIVM om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen, sloten de deuren van de grote en kleine culturele instellingen van de stad Haarlem. Met alle grote gevolgen van dien. Naast de schreeuw om hulp van de bekende instellingen, werd er ook uit de kunstenaars- en makerswereld bescheiden, maar enorm bezorgd, gezocht naar oplossingen. In de situatie waar we nu zitten, is de voelbare inzet: overleven, samen. Oftewel: zonder de podia, kunnen kunstenaars, muzikanten, creatievelingen en andere nieuwe makers zichzelf niet presenteren. Maar waarvoor zouden de podia hun deuren nog openen, als alle makers hun creativiteit niet kunnen voeden nu, als ze zonder speelervaring, inspiratie, podium en publiek zich door deze barre weken heen moeten worstelen? Juist nu hebben de verschillende disciplines elkaar nodig en moet kennis en ervaring gedeeld worden. De kunst mag niet stil komen te liggen.

Het initiatief Haarlem On Air! verenigt de kunstenaars met plekken in de stad waarvandaan livestreams opgezet kunnen worden, om zich toch te kunnen uiten, en hun publiek te kunnen bereiken. Juist nu is de tijd dat zij de aandacht verdienen. En wanneer het culturele seizoen weer in volle glorie draait, is de kans nog groter dat zij een plek op hun droompodium kunnen bemachtigen en voor volle zalen spelen. De livestreams vinden plaats op verschillende locaties in de stad, waarvan de twee kernlocaties Patronaat en Slachthuis13 zijn. Deze worden voorzien van een vaste streaming set-up en zeer goede apparatuur voor audio, film en video, gebruiksklaar voor alle creatieve partijen uit de stad. We denken out-of-the-box en nodigen niet enkel de vaste gasten van Patronaat uit, maar juist alle kunstenaars, creatievelingen, cultuurfreaks, makers, schrijvers, dichters, dansers. Onze pop-up online podia, zijn jullie podia. 

Haarlem On Air! is mede mogelijk gemaakt met steun van: het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Haarlem Muziekfonds, de Gemeente Haarlem, het Rabobank Stimuleringsfonds en Lagunitas. 

Tijdens de livestreams, of ervoor of erna, kunnen donaties gedaan worden. De donaties zijn voor de artiesten die tijdens de stream te zien zijn. Doneren kan via: www.patronaat.nl/doneren

Gratis streams: Kijk mee via www.twitch.tv/haarlemonairhttps://www.twitch.tv/slachthuis13 of hou de Facebook pagina van Haarlem On Air! in de gaten. Onder het tabje 'video's' is de stream te vinden wanneer deze live is.

Livestream tickets: voor sommige concerten in augustus en september is het mogelijk om vanaf je bank mee te kijken naar het concert in Patronaat! Ideaal dus als je door de huidige omstandigheden wat minder flexibel bent en niet richting Patronaat kan komen. We zorgen voor een hoge kwaliteitsstream met goed geluid en goed beeld. De tickets voor de streams zijn standaard 5 euro per e-ticket. De volledige opbrengst gaat naar de artiest, die ook in deze tijd zeker een steuntje in de rug kan gebruiken. 

Hoe werkt dat, livestream tickets? Via de ticketshop van See Tickets kan je een e-ticket (of meerdere e-tickets) aanschaffen. Je ontvangt dan direct na aanschaf via de mail een bevestigingsmail met de unieke live-stream link. Deze kan je op de avond aanklikken en dan wordt er direct in een nieuw browservenster live doorgeschakeld naar de grote zaal van Patronaat. Zit achterover, en genieten maar! Let op: de urls zijn uniek, dus het is niet mogelijk om de link door te sturen. Indien meerdere mensen willen kijken, dan zullen dus losse e-tickets gekocht moeten worden.
Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring