ZONDAG 31 AUGUSTUS: DERDE EDITIE HART OP DE TONG (IN NIEUWE KERK HAARLEM)

Hart op de Tong: muziek en inspiratie in de Nieuwe Kerk Haarlem (Nieuwekerksplein, Haarlem)

De Nieuwe Kerk Haarlem en het Patronaat slaan vanaf zondag 1 juni 2014 de handen ineen met het muziekevenement Hart op de Tong (HODT). Regelmatig worden hier Nederlandse muzikanten uitgedaagd hun songteksten te laten fungeren als basis voor een inspirerende avond over de grote vragen in het leven. Clean Pete beet in Haarlem het spits af. De een- of twee-eiige tweelingzussen maakten samen met Anne Soldaat wonderlijk poëtische muziek over de onmacht, verlangens en frustraties in het leven. Niet voor niks voegde Excelsior Recordings ze onlangs toe aan hun label.Klik hier om iets prachtigs van hen te horen!

Hart op de Tong is twee jaar geleden opgericht in de Keizersgrachtkerk te Amsterdam. Tijdens intieme sessies dompelden onder meer Spinvis, Wende Snijders, Typhoon en Giovanca het publiek onder in hun belevingswereld, gedachtestromen en inspiratiebronnen. HODT Haarlem zal als klein zusje op dezelfde voet het publiek in vervoering willen brengen, met misschien minder gevestigde namen, maar dezelfde kwaliteit! De tweede editie vond plaats op zondag 6 juli. Toen was de beurt aan singer-songwriter Mattanja Joy Bradley.

De Nieuwe Kerk Haarlem en het Patronaat halen voor de derde editie Hart op de Tong (HODT) 3FM Serious Talent Tommy Ebben in huis. Het nieuwe album van de singer-songwriter bruist van de levenslust. Muziek met een emotionele diepgang om het leven te vieren en te omarmen in al zijn glorie en bitterheid. Op zondag 31 augustus neemt Tommy de bezoeker mee in zijn belevingswereld. Bij HODT staan de songteksten en juist ook de emotie achter de nummers centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst of gedachte muzikaal te vertolken? Tommy Ebben heeft het talent in pakkende teksten en stuwende melodieën, te omschrijven hoe je vanuit momenten van mineur uit het dal kunt klimmen. Tijdens HODT gaat Tommy nader in op de levensvragen waarover hij zich het meest verwonderd. Hoe raapt hij zijn hart op wanneer het gehavend is?

Hart op de Tong vindt plaats in de Nieuwe Kerk. Een zeventiende-eeuwse kerk aan het Nieuwekerksplein in hartje centrum. De toegang bedraagt 5 euro in de voorverkoop, exclusief reserveringskosten. De deuren gaan vanaf 15:30 open en na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Vierde aflevering (op zondag 28 september) met Wordbites
De vierde editie Hart op de Tong (HODT) komt het Wordbites collectief in speciale hoedanigheid langs om bezielende ontregeling te brengen. Wordbites staat voor een tekstuele & muzikale speeltuin om lekker in rond te dwalen. Hybride, contemplatief en her en der verstild. Kortom: manieren om aan jezelf te twijfelen. Op zondag 28 september brengen ze een hybride, contemplatieve en indrukwekkende verstilde show in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Klik hier voor kaarten voor deze editie.

Geplaatst op ma. 11-08-2014

deel