UITVERKOCHT: GREGORY PORTER | 26 NOVEMBER 2014


 

Deze show is inmiddels geheel uitverkocht! Er zijn nog wel kaartjes voor de niet minder prachtige avonden met Charles Bradley (5 september), Giovanca (25 september) en Sharon Jones & The Dap-Kings (9 november). Maar ook die gaan hard, dus wacht niet te lang!

De Amerikaanse jazz-zanger Gregory Porter is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste jazzvocalisten ter wereld.
Gregory Porters virtuoze stem klinkt alsof je regelrecht mee terug genomen wordt naar de jaren ’70 en kan worden vergeleken met het geluid van Frank Sinatra en Nat King Cole. Hij is een echte performer met een groove die nooit stopt en heeft een speciale aantrekkingskracht als songwriter. Gregory’s doel: “een oprechte boodschap over liefde, cultuur, familie en andere menselijke vreugde en pijn creëren”. Woensdag 26 november doet Gregory Porter zijn enige Nederlandse clubshow dit najaar in Patronaat.

De bekendheid begon in 2010 voor Porter toen hij zijn debuutalbum ‘Water’ uitbracht. Dit leverde hem meteen een Grammy nominatie op. Datzelfde geldt voor zijn tweede album ‘Be Good’ dat in 2012 werd uitgebracht. Met het derde studioalbum ‘Liquid Spirit’ dat uitgebracht werd in 2013 was het raak en sleepte hij dit jaar de Grammy voor voor ‘Best Jazz Vocal Album’ binnen. 

Sommige critici noemen Porter de nieuwe ‘King of Jazz’ en scharen hem al onder grootheden als Joe Williams, Nat King Cole en Marvin Gaye. Over iets meer dan een week treedt Porter op tijdens de uitverkochte vrijdag van North Sea Jazz Festival en in augustus volgt Lowlands. 

Meer info over de show is hier te vinden. 

Deze show is inmiddels geheel uitverkocht! Er zijn nog wel kaartjes voor de niet minder prachtige avonden met Charles Bradley (5 september), Giovanca (25 september) en Sharon Jones (9 november). Maar ook die gaan hard, dus wacht niet te lang!

Geplaatst op di. 12-08-2014

deel