Eerste namen Harlem Shuffle Festival 2015 bekend!

Met trots kondigen we de eerste namen aan voor Harlem Shuffle Festival 2015! Vers van de pers: AFTERPARTEESBombay,SEVDALIZAThe IndienThe Coathangers (USA) en As Elephants Are(UK)! Binnenkort zal er weer een rij namen bekend worden gemaakt, houd daarvoor onze kanalen in de gaten! Meer informatie is te vinden via ons website event.

Voor de lezers onder ons, hierbij een korte introductie per act:

AFTERPARTEES
Gedreven door hun liefde voor energieke 70’s punk en hartverscheurende powerpop zal AFTERPARTEES tijdens Harlem Shuffle menig hart sneller laten kloppen. Op het podium speelt AFTERPARTEES tegen de klippen van de hel op en daarbuiten helpen ze je moeder graag met boodschappen doen. De band deed al voorprogramma’s voor Traumahelikopter en speelde op festivals als Into The Great Wide Open, Pinkpop en Best Kept Secret.

Bombay
Bombay; een band die geen onbekende is in het Haarlemse popcircuit. Afgelopen jaar verloor Bombay ‘Show Pig’ in hun bandnaam, maar is terug met een geheel nieuw geluid! Live klinkt de band dynamischer en spacender dan voorheen. Na hun debuutalbum ‘Vulture/Provider’ dat lovende kritieken ontving is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Met de nieuwe single ‘Slow Motion’ klinkt het nieuwe materiaal in ieder geval veelbelovend. Wat je muzikaal kunt verwachten? 90’s rocktracks met een lo-fi productie.

Sevdaliza
Duik in de mysterieuze wereld van Sevdaliza, waar ze met haar zwoele vocalen over zinderende beats prachtige popliedjes creëert. De van oorsprong Iraanse bracht afgelopen jaar drie singles uit, met elk een betoverende videoclip. Dat zorgde al voor veel aandacht van internationale media als MTV, FADER en Complex, en haar debuut EP ‘The Suspended Kid’ kreeg zelfs een premiere op de Amerikaanse Noisey/VICE. Ook stond ze dit jaar op het prestigieuze SXSW festival in Austin, het buitenland is al overtuigd, en ook Nederland begint voor haar te vallen.

The Indien
De Haagse band The Indien neemt je mee naar de jaren ‘60/’70, een tijd met bloemenkransen, lange haren, ronde brillen en goede muziek. De band maakt gruizige, psychedelische en vooral heel melodieuze liedjes. Onlangs brachten ze hun EP ‘Cologne’ uit, speelde ze tijdens Noorderslag en werd de band met hun single ‘Done’ uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Daarbij kan het zomaar zijn dat je de band ook hebt gehoord op de nieuwe EP ‘Shot In The Dark’ van Chef’Special!

The Coathangers (USA)
All the way from America zal The Coathangers een show doen tijdens Harlem Shuffle! De drie vrouwen spelen geoliede punk richting je trommelvliezen. In het kader van ‘het hoeft niet netjes’ kun je vuige effecten over de vocals, up-tempo gitaarriffs en stevige drumpartijen verwachten. Vorig jaar bracht de drie eenheid hun album ‘Suck My Shirt’ uit met liedjes over lege batterijen, zombies, liefhebben en verlaten. In Nederland speelde de band al op festivals als Le Guess Who en Best Kept Secret.

As Elephants Are (UK)
Britse indiepop met een scheutje frisheid en scherpe liedjes; dat is As Elephants Are. Met de catchy single ‘Crown’ scoorde de band de 3voor12 Single van de week en worden de Britten in hun thuisland al bestempeld als de grote talenten van 2015. Het geluid van de band klinkt groots en kan hun muziek worden vergeleken met het werk van The Maccabees en Bombay Bicycle Club in hun vroege jaren.

Geplaatst op do. 26-03-2015

deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring