Genomineerden 3voor12 award dit najaar in Patronaat!

Onlangs zijn de genomineerden voor de 3voor12 Award 2015 bekend gemaakt. Wie maakte het beste album van het afgelopen jaar? Dat wordt woensdag 7 oktober bekend gemaakt. Binnenkort zijn een aantal van die genomineerden ook te zien in Patronaat! 

AFTERPARTEES (Glitter Lizzard) | 27 november 2015 in Patronaat 
Met al die festivals zou je bijna vergeten dat de Afterpartees eerder dit jaar een uitstekende, jeugdige powerpopplaat maakten vol prettig rammelende indietunes. "I'm young enough to feel this warm", zingt überenthousiasteling Niek Nellen in Power Animal, een van de hoogtepunten. Into The Great Wide Open was de kroon op een razend druk festivalseizoen voor Afterpartees. De kinderen kregen crowdsurfles en de Limburgers gaven het festival de ultieme afterpartee met gasten als Denvis en Mozes & The Firstborn.

Bron: 3voor12


Alamo Race Track (Hawks) | 21 november 2015 in Patronaat
Van alle genomineerden heeft Alamo Race Track misschien wel de langste staat van dienst: alweer twaalf jaar geleden bracht de band rondom Ralph Mulder het debuutalbum Birds at Home uit. Vier albums verder bezingt Mulder - af en toe met wolk boven het hoofd - de natuur die hij zo fijnzinnig bewondert. Luister Hawks vooral als een boswandeling, waar temidden van gekke stemmetjes, een meanderende banjo en prachtige blazerspartijen liedjes komen bovendrijven van een wonderbaarlijke schoonheid.

Bron: 3voor12
 

Janne Schra (Ponzo) | 22 oktober 2015 in Patronaat
Vrolijk moest het worden, het tweede album dat zangeres Janne Schra onder eigen naam uitbrengt. Ze nam het op met haar geliefde (inderdaad, Torre Florim van De Staat) in haar huis in Nijmegen, tussen de kamerplanten en met een kat die af en toe in de weg zat. Kleurrijk en positief werd het zeker, maar gelukkig allesbehalve happy-de-peppy of niets-aan-de-hand. Het is een prachtig, eigenzinnig geproduceerd album geworden waarin ze de diversiteit van de mensheid viert, zo’n honderd levensadviezen geeft en ook haar zusje zachtjes toefluistert.

Bron: 3voor12

John Coffey (The Great News) | 20 december 2015 in Patronaat
De band bracht dit jaar hun derde album uit en dat was héél goed nieuws, dankzij songs over medische missers en inbrekers. Songs ja, want John Coffey rockt keihard, maar verliest nooit de melodie uit het oog. En natuurlijk komen we er niet onderuit: het biertje van Pinkpop, dat reisde naar de bovenste positie van Reddit, doorvloog naar de show van Jimmy Fallon en naar miljoenen views op YouTube en Facebook. Het biertje dat David Achter de Molen ving, de frontman van John Coffey. En in het kielzog van dat biertje ging de heerlijke punkrock van John Coffey mee de wereld over.

Bron: 3voor12

Ronnie Flex (De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd) | 18 december in Patronaat
Twee keer Ronnie Flex? Tja, je kunt moeilijk ontkennen dat het zijn jaar was, en je kunt ook rustig stellen dat zijn eigen debuutalbum wezenlijk anders is dan New Wave. New Wave: dat is lekker met drank en drugs achter de kiezen in een kamphuis op Schiermonnikoog tracks maken. Op De Nacht gaat Ronnie dieper in op zichzelf en de schaduwkant van het nachtleven.

Bron: 3voor12 
 

Geplaatst op vr. 02-10-2015

deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring