Uitverkocht | De Staat | Vr. 26 februari 2016 | Patronaat

Dit concert is uitverkocht!

Eind 2014 werd een lang gekoesterde droom van de alternatieve rock band De Staat werkelijkheid: het creëren van een plek waar muzikanten en andere creatievelingen naar hartenlust kunnen maken, spelen en opnemen. De band nam zijn intrek in het oude gebouw van Doornroosje in Nijmegen, en verbouwde het legendarische pand tot een volwaardige studio. Hier kan de band eindeloos repeteren, opnemen en mixen. Vanaf 2015 wordt daar hard gewerkt aan een nieuw De Staat-album.

Frontman Torre Florim: “Voorheen schreef ik nummers, repeteerden we vervolgens tot ze perfect waren, huurden dan tien dagen een dure studio en probeerden in die tijd alles zo goed mogelijk op te nemen. Nu kunnen we eindeloos uitproberen, opnieuw beginnen en afwerken. We zijn teruggekeerd naar de tijd dat grote bands enorme budgetten kregen, waardoor ze maandenlang een studio konden huren. Nu is studio-apparatuur zo betaalbaar geworden dat we zelf een studio hebben kunnen bouwen.”

2015 leek even een rustig jaar te worden, maar EP Vinticious Versions leverde met single Input Source Select een hit af en De Staat speelde een uitverkochte tour op bijzondere locaties. Samen met de zalen werd gezocht naar “anders dan anders”, en zo speelde de band hun “vinticious versions” van eerder uitgebrachte nummers onder andere in Aviodrome tussen de vliegtuigen en in de oude Zwitsal-fabriek.

Afgelopen vrijdag lanceerde De Staat hun indrukwekkende gloednieuwe video ‘Witch Doctor’. Klik hier om deze te bekijken.

De Staat: www.destaat.net

Vr 26-02 | Patronaat | Open 19.30 u - Aanvang 20.00 u | € 16,- (UITVERKOCHT)
Meer info: www.patronaat.nl/26-2-2016/de-staat  

Geplaatst op di. 08-12-2015

deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring