Johan Cruijff centraal bij Total Football Festival (26 nov in Patronaat)


Total Football Festival in het teken van Spaans voetbal en Johan Cruijff

Het vierde Total Football Festival, dat op zaterdag 26 november plaatsvindt in Patronaat, staat in het teken van voetballand Spanje, met speciale aandacht voor de dit jaar overleden Johan Cruijff.
Tijdens Total Football Festival (TFF) wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan voetbal. Met discussies met bekende gasten, een quiz, documentaires en monologen van ter zake bekende journalisten en schrijvers. Deze keer staat het Spaanse voetbal centraal en in het
bijzonder Johan Cruijff. Zo zijn de drie biografen van Cruijff in Patronaat aanwezig: Jaap de Groot (Johan Cruijff - Mijn Verhaal), Edwin Winkels (Johan Cruijff in Barcelona) en Auke Kok (Leven met Cruijff). Cruijffs voormalig ploeggenoot John 'Goudhaantje' Rep haalt herinneringen aan hem op en vertelt over zijn eigen avonturen bij Valencia. Viggo Waas, die met een theatertour over Cruijff door het land trekt, is ook aanwezig. En in de film The Last Match zijn de Spaanse jaren van Cruijff te zien. Sierd de Vos mag zijn liefde voor het Spaanse voetbal belijden in zijn eigen Bodega El Sierd. Ben Wijnstekers laat zijn licht schijnen over de beruchte kwalificatie-wedstrijd Spanje-Malta (12-1 in 1983). In de speciale voetbalquiz wordt de kennis van de bezoekers over het Spaanse voetbal getest.
Meer informatie over de programmering en kaartverkoop (let op: er zijn ook VIP-tafels!) via totalfootballfestival.com 

“Ik geloof niet. In Spanje slaan alle 22 spelers een kruisje voordat ze het veld opkomen, als het werkt, zal het dus altijd een gelijkspel worden.”

Het is een uitspraak die natuurlijk slechts aan het brein van slechts één man kan zijn ontsproten, Johan Cruijff. Geboren in Nederland en dit jaar helaas overleden in zijn tweede vaderland, Spanje. Het vierde Total Football Festival zal dit jaar dan ook in het teken staan van Spanje, met daarin speciale aandacht voor de legendarische nummer 14, zoon van zowel Nederland als Spanje. Van Betondorp tot Barcelona dus.

Total Football Festival (TFF), de naam zegt het al, is een dag voor de totale liefhebber van het voetbal. Eerdere edities vonden plaats in De Balie (2013) en Felix Meritis (2014) in Amsterdam en vorig jaar was het Louis Hartloopercomplex in Utrecht het decor van een prachtige dag vol voetbal en alles wat er mee te maken heeft.

De editie van dit jaar zal op zaterdag 26 november plaatsvinden in het roemruchte Patronaat Haarlem! Haarlem dus, ook al de bakermat van ons nationale voetbal!

Op het TFF worden documentaires en films vertoond, is er (theater)kunst, vinden er paneldiscussies plaats waar het publiek ook actief aan mee mag doen en een voetbalfestival is natuurlijk niet compleet zonder een quiz waarin de ware kenners zich onderscheiden. Kortom, een zeer breed festival waar vele voetballiefhebbers jaarlijks reikhalzend naar uitkijken. Er wordt uiteraard niet enkel en alleen met een nostalgische bril teruggeblikt naar het rijke verleden van onze favoriete sport vol zwarte kicksen, echt gras en shirts met een ‘V’. We blijven ook zeker in het heden, want traditiegetrouw wordt er op het TFF ook een live voetbalwedstrijd uitgezonden.

De sfeer op TFF laat zich omschrijven als informeel. Onder het genot van een hapje en een drankje met voetballiefhebbers uit het hele land een gezellige dag hebben en het slechts te hebben over de belangrijkste bijzaak in het leven en dat wat ons allen bindt: voetbal, voetbal en nog eens voetbal. Dat is waar het Total Footbalfestival voor staat.

Geplaatst op vr. 30-09-2016

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring