Wende (10 november in Patronaat, uitverkocht) wint Annie M.G. Schmidtprijs

De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige oorspronkelijke theaterlied uit het voorgaande seizoen is toegekend aan het lied Voor alles, gecomponeerd en uitgevoerd door Wende Snijders. De tekst is geschreven door Joost Zwagerman.

De 26e editie van de uitreiking vond plaats in Theater Bellevue, als onderdeel van de uitgebreide feestelijke festivaleditie AKF Deluxe. Voorafgaand aan de uitreiking brachten alle genomineerden hun lied ten gehore waarna de juryvoorzitter Jacques Klöters de winnaar bekend maakte.

De jury over Voor alles: “Wende gebruikt een tekst van de bovenste plank voor haar intrigerende lied over angst. Het is een lange opsomming van beelden onderbroken door een gezongen refrein dat je niet loslaat. Dat maakt het tot een lied van grote allure waarin muzikaal een nieuwe bladzijde wordt opengeslagen in de geschiedenis van de kleinkunst, een lied waaronder de dwingende hartslag klinkt van een hartstochtelijke zangeres, een griezelig goed lied.”

Wende ontving een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen, en een geldbedrag van 3.500 euro. De jury bestond dit jaar uit voorzitter Jacques Klöters (cabaretier, cabaret-historicus), Doris Baaten (actrice/zangeres), Hijlco Span (programmamaker/presentator Volgspot), Anne van Rijn (cabaretière/zangeres/ theatermaakster) en Martijn Breebaart (pianist/componist).

Wende treedt zaterdag 10 november 2018 op in Patronaat. Meer info over deze show, waarvoor nu de allerlaatste kaarten te koop zijn,  vindt u hier.

dinsdag 17 april 2018 - bron: EB

Wende trad ook op tijdens de eerste avond van Parksessies (Nieuwe Stijl), op donderdag 19 juli 2018, in de Haarlemmerhout, en gaf daar een heerlijk voorproefje van dit grootse concert!

Geplaatst op zo. 01-07-2018

deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring