Freek de Jonge en Monique Klemann bij RipLive2018

Aan de lange lijst van artiesten die tijdens RipLive 2018 een muzikaal eerbetoon aan overleden artiesten brengen is Freek de Jonge toegevoegd. Freek brengt op zijn eigen wijze een ode aan een van Nederlands grootste volkszangers, Koos Alberts. Ook Monique Klemann (Lois Lane) is van de partij. Samen met anderen staan zij in het Grootste Eerbetoon van Nederland op 8 maart in het Haarlemse Patronaat.

Wereldsterren die ons vorig jaar zijn ontvallen krijgen tijdens de nieuwe editie van RipLive een waar eerbetoon. Vocalisten als Frank Kraaijeveld (Bintangs), Ria Valk, Monique Klemann, Beatrice van der Poel, Sandra van Nieuwland en Freek de Jonge brengen een eerbetoon aan Aretha Franklin, Avicii, Dolores O’Riordon (Cranberries), Charles Aznavour, France Gall, Ray Tomas (Moody Blues) en vele anderen. De grote zaal van het Haarlemse Patronaat vormt het podium, waar de nalatenschap van deze sterren nog eenmaal zal schitteren. Natuurlijk komen ook Nederlandse sterren als Anneke Gronloh, Koos Alberts en Joop Roelofs (Q65) voorbij. Naast genoemde artiesten treden ook Xander Hubrecht (VanVelzen), Nyjolene Grey (Gotcha!), Rom Helweg en andere lokale helden op.

Freek de Jonge eert volkszanger

Net als de vorige edities gaat ook dit concert een avond der herkenning worden, aldus de organisatie. Dit jaar zelfs met Freek de Jonge die een van de grootste hits van Koos Alberts op zijn eigen wijze ten gehore brengt. “We hebben natuurlijk al mooie namen in ons programma, en dat wordt nu allemaal nog beter met de komst van Freek,” zegt producent Hans Goes. “Achter de schermen werd door de artiesten bijna gevochten om een nummer van Aretha Franklin te mogen zingen.” Zijn zakelijk partner Alain Timmers vult aan: “Monique Klemann vond het vorig jaar zo gaaf om mee te doen dat ze nu meer nummers wilde zingen. Daar zijn we zo trots op! Dit gaat een super eerbetoon worden!”

Grote sterrenhemel in Patronaat

Op 8 maart wordt in het Patronaat de grote zaal weer omgetoverd tot een grote sterrenhemel waar de nalatenschap van de verscheiden artiesten nog een keer zal stralen. De grootste hits van o.a. Jurgen Marcus, Edwin Hawkins, Tony Joe White, Dr. Hook en Motorhead. De huisband en de artiesten die de hits van de sterren vertolken blijven dicht bij het origineel. De huisband bestaat uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako), Patrick van Herrickhuizen (Van Dik Hout/Sjako), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers, Mindel Koning (zang) en Bart van der Poel (Sellfish). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins sluiten bij een aantal nummers aan. De presentatie wordt dit jaar gedaan door de bedenkers van RipLive, Hans Goes en Alain Timmers.

‘RipLive 2018 – het grootste eerbetoon van Nederland’ op 8 maart 2018 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Kaarten via www.patronaat.nl

Geplaatst op do. 22-11-2018

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring