Tributeconcert RipLive overtreft zichzelf met ijzersterke line-up! (vrij 13 maart)

Met een line-up die werkelijk alle kanten op gaat belooft de vierde editie van RipLive, het jaarlijkse eerbetoon aan overleden artiesten, een memorabele avond te worden. Het jaarlijkse concert, dat bekend staat om zijn kwalitatieve én eigenwijze programma, kent weer een sterke line-up: Freek de Jonge en Lucretia van der Vloot zijn de laatst bevestigde namen in de indrukwekkende lijst. Ook Bob Fosko zou wederom aanwezig zijn, zoals we eerder met grote trots hadden aangekondigd, maar dat heeft toch niet zo mogen zijn: onze geweldige Raggende Man is ons helaas ontvallen. Wij wensen zijn geliefden, naasten, bekenden en vele fans enorm veel sterkte toe met dit verlies, en zullen hem erg gaan missen. Dank voor alles, Geert!

Tributeconcert RipLive is sinds het ontstaan in 2017 een van de grootste hommages aan overleden artiesten. Elk jaar is er een afwisselende setlijst van nummers die in het geheugen gegrift zijn. De komende editie komen er weer veel bekende nummers en artiesten voorbij. Nummers van onder andere The Prodigy (Keith Flint), Talk Talk (Mark Hollis), The Monkees (Peter Tork), Earth & Fire (oprichter Gerard Koerts) en vele anderen passeren de revue. Ook Nederlandse overleden helden (Johnny Lion!) komen voorbij, natuurlijk.

Line-up

Op 13 maart vormt de grote zaal van het Haarlemse Patronaat het podium waar de nalatenschap van de sterren nog eenmaal zal schitteren. Naast Freek en Lucretia bestaat de indrukwekkende lijst uit: Monique Klemann (Lois Lane), Beatrice van der Poel (Beeswamp), Jeroen den Hengst (o.a. Beatcream) en Kevin More. Ook zijn er lokale helden als E1 TEN (voormalig Gotcha!), Leonard Domhof (Bouncers), Xander Hubrecht (VanVelzen), Rom Helweg, Jaco van der Steen, Stephan van de Kimmenade, PP Fischer, Arnd Broeke en Bert Heemskerk. Ook de dochters Sandra en Yosé van de onlangs overleden overgebleven Selvera’s, Selma Jansen, komen met een mooi eerbetoon aan hun moeder.

Strakke begeleidingsband

De strakke band die de artiesten begeleidt, de inmiddels fameuze RipLiveBand, bestaat uit Arnold Smits (Gotcha!/Raggende Manne), Thijs Vermeulen (Sjako!), Paul van Schaik (Family/Alain Clark), Xander Treffers, Bart van der Poel (Sellfish) en Mindel Koning (zang). Violiste Maria Eldering en blazersmuzikanten Rodney Calis en Erwin Benjamins sluiten bij een aantal nummers aan. De backingvocals worden gedaan door de Ripgirls (Marieke Terol – Hegger, Lisa Cobelens en Muriel van Dijk). De presentatie ligt in de handen van de bedenkers van het concert, Hans Goes en Alain Timmers.

Tributeconcert RipLive 2019 – het grootste eerbetoon van Nederland op 13 maart 2020 in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. Zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur. Tickets: klik hier

Geplaatst op wo. 12-02-2020

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring