Aankondiging voucher-regeling: wat betekent dit voor jouw verplaatste of geannuleerde concert en toekomstige bezoek?

De coronacrisis heeft ongekende gevolgen voor ons allemaal. Tot de sectoren die als eerste in de problemen dreigen te komen hoort zeker ook de culturele sector. Om bezoekers straks weer van een mooi en breed cultureel aanbod te kunnen voorzien, is het belangrijk de toekomst van locaties als Patronaat te waarborgen. De culturele sector heeft daarom gezamenlijk een regeling ontwikkeld, met ondersteuning van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en volgens de regels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Wij sluiten hierbij aan, en kondigen ook een mogelijkheid tot doneren aan. De titel van de campagne is: "Bewaar je ticket, geniet later!".
 

Deze regeling bestaat uit de mogelijkheid om tickets voor verplaatste en afgelaste programma’s om te zetten in een voucher. Deze voucher is minimaal twaalf maanden geldig en geeft je de mogelijkheid om op een later tijdstip een programma van Patronaat te bezoeken. Het is ook mogelijk om het ticketgeld of een gedeelte daarvan te doneren, of geld terug te vragen. Dankzij donaties ondersteunt de bezoeker Patronaat én aan Patronaat verbonden artiesten, zodat we samen kunnen werken aan de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken. Denk daarbij aan decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.

Lees nu hier alvast de FAQ over de voucher-regeling. Gebruik maken van deze regeling kan op dit moment nog niet - onze ticketprovider Ticketmaster is druk bezig met het ontwikkelen van een voucher-systeem, dat kan nog een tijd in beslag nemen. De verwachting is dat in mei alles zal werken om te starten met de voucher-regeling. Ticketkopers ontvangen op dat moment per e-mail een bericht met meer informatie zodra dit mogelijk is. Het is tot die tijd niet mogelijk om een restitutie aan te vragen. Als een programma nog niet is verplaatst, vraagt Patronaat haar bezoeker om iets meer geduld.

Wil je in de toekomst Patronaat bezoeken, en wil je kaarten kopen voor een nieuw aangekondigde show? Help Patronaat ook door in de voorverkoop al je kaartje kopen en niet te wachten tot het laatste moment, want ook op die manier kan je ons steunen.

Heb je geen concertkaart, maar wil je toch doneren aan Patronaat? Alle kleine beetjes helpen. Kijk op deze pagina om te zien hoe je een bijdrage kan doen: www.patronaat.nl

Kijk hier voor een overzicht van alle tot nu toe verplaatste shows.
Kijk hier voor meer informatie over de campagne "Bewaar je ticket".

Alle details over het aanvraagproces worden eind april/begin mei verwacht. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

Geplaatst op vr. 10-04-2020

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring