Lees hier de FAQ voor evenementen en concerten in Patronaat volgens de huidige RIVM-maatregelen

Update: 12 juli 2021

Naar aanleiding van de laatste persconferentie hebben we de volgende nieuwe informatie voor jullie, wanneer je Patronaat wilt bezoeken! Onze Stage 1,5 seting zetten we voort, waarbij de maximale capaciteit van Stage 1 naar maximaal 150 gaat en Stage 2 naar maximaal 48. Voor Stage 1,5-shows zijn toegangstesten niet nodig, maar wel bij geplaceerde shows op 2/3 van onze capaciteit. Raadpleeg hiervoor de programma-pagina van het evenement.

Per 26 juni 2021 is de mondkapjesplicht komen te vervallen in openbare ruimtes waar anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. We zorgen ervoor dat onze bezoekers de anderhalve meter in de looppaden en op de zitplekken in de zaal kunnen waarborgen. Ook ons personeel zal de anderhalve meter in stand houden. Een mondkapje is in Patronaat dus niet meer verplicht, maar het mag uiteraard wel.

Update: de Testen Voor Toegang events zijn tot 14 augustus geplaceerd en op 2/3 van de volledige capaciteit. Toegang wordt verleend met een negatief (snel)testresultaat via www.testenvoortoegang.org). Tot 14 augustus gelden de volgende maatregelen:

 • Vaste zitplaats binnen en buiten wordt verplicht. 
 • Met een test is maximaal 2/3 van de bezoekerscapaciteit toegestaan, maar is de 1,5m geen eis.
 • Zonder een test is de 1,5m afstand verplicht.
 • Testen moet maximaal 24 uur voorafgaand aan een evenement. Upload jouw uitslag in de CoronaCheck app. Controleer of deze app helemaal up to date is!
 • Horeca sluit om 00:00 uur.
 • Raadpleeg voor meer informatie de programma-pagina van het evenement.

Lees hieronder meer over jouw bezoek aan Patronaat en Stage 1,5 in tijden van corona:

De Stage 1,5 programmering vindt plaats in een veilige, verantwoorde omgeving die voldoet aan de meest actuele protocollen van de overheid. Ook dragen onze medewerkers mondbescherming en vragen we dit ook van onze bezoekers. De aangepaste capaciteit bedraagt maximaal 150 personen in Stage 1 en 48 in Stage 2. Hierbij kan anderhalve meter afstand worden gehouden tussen bezoekers en personeel. Lees hier waar je als bezoeker op moet letten voordat je Patronaat komt bezoeken.

Voor je naar Patronaat komt:

 • Je bent vanaf 30 minuten voor aanvang welkom.
 • De stelregel voor iedereen luidt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Volg daarvoor de aangegeven looproute.
 • Was je handen regelmatig, wij zorgen ervoor dat je bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren.
 • Na aanvang is toegang tot de zaal niet meer mogelijk (geen uitzonderingen, geen restitutie).
 • Schud geen handen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Blijf zoveel mogelijk op je plaats zitten.
 • Meezingen mag weer! Doe dit s.v.p. wel vanaf je zitplek.
 • De bar is tijdens het concert geopend; consumpties bestel je door middel van een scanbare QR-code. Er gelden geen restricities meer voor horeca, de bar blijft open tot het einde van het concert.

We vragen aan ons publiek, net als aan ons personeel en de artiesten die we ontvangen, om de nodige verantwoordelijkheid te nemen. Voel je je niet lekker, ben je niet fit? Blijf dan thuis en neem geen risico. Als we rekening houden met elkaar, ons gezonde verstand blijven gebruiken, geen risico's nemen en de maatregelen netjes opvolgen, voorkomen we besmettingsgevaar. Op die manier dragen we samen bij aan (versnelde) heropening van het culturele en sociale leven.

Lees hieronder de FAQ. Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan op: info@patronaat.nl. Veel plezier bij de show!

Ik wil Patronaat bezoeken, kan dat?

Jazeker, Patronaat ontvangt je in onze verantwoorde Stage 1,5 setting. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open voor ticketkopers. Bij binnenkomst vragen we naar je ticket en wordt triage afgenomen. Je hebt hiervoor geen negatief (snel)testresultaat nodig, maar er zal aan de deur wel een gezondheidscheck plaatsvinden.

Ik wil samen met een gezinslid/vriend/kennis/familielid naar een concert, kan ik voor hen een ticket kopen?

Ja, het is mogelijk meerdere tickets tegelijk te kopen. We werken met duo-tickets en een klein aantal solo-tickets om zo de capaciteit van de zaal het best en veiligst te benutten. Op de dag zelf krijgt ieder huishouden een plek in de zaal toegewezen. We kunnen geen plekken reserveren maar proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders situatie en huishouden. Je mag met maximaal 4 personen bij elkaar zitten. We hopen op je begrip.

Ik wil graag naar een concert met een vriend/vriendin/kennis, kunnen we bij elkaar zitten?

Wanneer jullie niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten jullie onderling anderhalve meter afstand houden, ook in de zaal. We kunnen geen plekken reserveren, maar proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders situatie en huishouden. We werken met duo-tickets en een klein aantal solo-tickets om zo de capaciteit van de zaal het best en veiligst te benutten. Je mag met maximaal 4 personen bij elkaar zitten. We hopen op je begrip.

Ik wil met mijn partner/gezinslid naar een concert, kunnen wij bij elkaar zitten?

Wanneer je uit hetzelfde huishouden komt, hoef je onderling geen afstand te houden. Je kunt dan naast elkaar zitten. We kunnen geen plekken reserveren, maar proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders situatie en huishouden. We werken met duo-tickets en een klein aantal solo-tickets om zo de capaciteit van de zaal het best en veiligst te benutten. Je mag met maximaal 4 personen bij elkaar zitten.  We hopen op je begrip.

Ik heb een ticket gekocht voor een concert in Patronaat maar ben verkouden, wat nu?

Op advies van het RIVM is het belangrijk dat je als je verkoudheidsklachten hebt, koorts hebt en/of last van benauwdheid, je thuisblijft. Bij koorts en/of benauwdheid geldt dit voor iedereen in je huishouden. Dit geldt ook mocht je hiervoor een negatief testresultaat hebben ontvangen.

Ik heb een ticket en (lichte) verkoudheidsklachten, mag ik komen als ik een mondkapje op doe?

Op advies van het RIVM is het belangrijk dat je als je verkoudheidsklachten hebt, koorts hebt en/of benauwdheid, je thuisblijft. Bij koorts en/of benauwdheid geldt dit voor iedereen in je huishouden. Het dragen van een mondkapje brengt hier geen verandering in.

Ik heb een ticket gekocht voor een evenement in Patronaat, maar iemand in mijn huishouden is verkouden, wat nu?

Op advies van het RIVM is het belangrijk dat je als iemand in je huishouden verkoudheidsklachten heeft, met koorts en/of benauwdheid, je thuisblijft.

Als ik toch niet kan komen, kan ik dan mijn geld terugkrijgen?

Helaas is het niet mogelijk om het ticket te annuleren en restitutie te geven. We hopen op begrip in deze situatie. We stellen het op prijs als je ons tijdig aangeeft verhinderd te zijn via info@patronaat.nl.

Patronaat heeft meerdere ingangen, hoe weet ik waar ik naar binnen moet?

Onze medewerkers wachten je op bij de ingang en door middel van bewegwijzering zal ter plekke duidelijk zijn welke ingang geopend is.

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Patronaat?

Nee. Per 26 juni 2021 vervalt de mondkapjesplicht in openbare ruimtes waar anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Wij zorgen ervoor dat op onze looppaden en zitplaatsen de anderhalve meter afstand gewaarborgd wordt.

Wat gebeurt er als ik in de rij moet staan om binnen te komen?

Bewegwijzering en medewerkers attenderen alle bezoekers op het houden van anderhalve meter afstand, ook in de rij bij de entree. Er zullen speciale vakken op de grond te zien zijn waar anderhalve meter wordt aangehouden.

Hoe wordt mijn ticket gescand?

Het scannen van tickets wordt gedaan door een medewerker op voldoende afstand.

Is er een gezondheidscheck aan de deur?

Ja, er vindt volgens RIVM-protocol triage plaats aan de deur. Bij twijfel over je gezondheid kan het personeel je de toegang weigeren.

Ik sta op de gastenlijst of wil nog een kaart kopen, waar kan ik me melden?

Je kan je melden aan de kassa die open gaat voordat het concert begint. Daar vragen we je om je gegevens achter te laten volgens de horeca-richtlijnen.

Wat doet Patronaat om de anderhalve meter afstand te waarborgen?

Er zijn looproutes, waar nodig met eenrichtingsverkeer, en extra in- en uitgangen.

Bewegwijzering, markeringen of medewerkers geven aan waar je plaats kan nemen in de zaal.

Activiteiten zijn mogelijk in verschillende tijdslots.

Alleen bezoekers met een ticket hebben toegang. Tickets zijn alleen vooraf verkrijgbaar via onze website.

Voor de capaciteit van de ruimtes is rekening gehouden met anderhalve meter afstand

Kan ik mijn jas ophangen bij de garderobe?

De garderobe is gesloten, jassen mogen mee de zaal in. Kluisjes zijn vanwege verbouwingen in de foyer tevens tijdelijk niet beschikbaar.

Zijn er desinfecterende middelen aanwezig in Patronaat zodat ik mijn handen kan ontsmetten?

Ja, er zijn desinfectieplekken aanwezig en het is mogelijk je handen te wassen.

Is toiletbezoek mogelijk tijdens mijn bezoek aan Patronaat?

Ja, dat is mogelijk. De toiletten worden extra schoongemaakt en er geldt een maximumaantal personen per toiletgroep.

Moet ik mijn gegevens ergens achterlaten voor bron- en contactonderzoek?

Ja, we vragen je om je gegevens in te vullen op je zitplaats. Scan de QR-code om je gegevens in te vullen. Dit is voor het bron- en contactonderzoek van de GGD, zodat zij contact met je kunnen opnemen als er een besmetting binnen Patronaat plaats vindt. Het is niet verplicht je gegevens achter te laten.

Kan ik wat drinken tijdens mijn bezoek aan Patronaat?

De bar is tijdens het concert geopend – diverse alcoholische en non-alcoholische consumpties bestel je door de QR-code bij je zitplaats te scannen. Deze komen wij vervolgens bij je brengen.

Is Patronaat nu ook toegankelijk voor bezoekers met een beperking?

Ja, we kunnen echter helaas alleen assistentie bieden op afstand. Indien je begeleiding nodig hebt vragen we je een huisgenoot mee te nemen.

Als ik eenmaal binnen ben, kan ik dan nog even naar buiten om te roken?

Ja, je kan naar buiten om te roken. Volg hiervoor de looproute naar buiten (richting de voorkant van het pand) en laat je drankje binnen achter. Je kan daarna via de entree-deur waardoor je eerder bent binnen gekomen weer terug naar je plek lopen. We vragen je vriendelijk dit tot een minimum te beperken omdat het heen en weer lopen ook storend kan zijn voor de andere bezoekers.

Waarom zijn er maar een beperkt aantal solo-tickets, en verder duo-tickets?

Dit is het geval omdat we onze zaal nu per tweetallen hebben ingericht volgens het protocol – dit is de veiligste indeling van de zaal. Daarbij kunnen we niet van onze maximale capaciteit gebruik maken als we te veel losse plaatsen en losse stoelen verkopen.

 Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan op: info@patronaat.nl.

Geplaatst op di. 27-07-2021

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring