Lees hier de FAQ voor testevenementen en concerten in Patronaat volgens de huidige RIVM-maatregelen

Update: 7 april 2021

We gaan weer (even) open! Patronaat is één van de locaties die is aangewezen voor testevenementen op 28, 29 en 30 april 2021. Dat betekent dat we drie concerten hebben gepland in onze Stage 1,5 setting.

Kaartkopers van overige shows tot aan de zomer in Patronaat ontvangen persoonlijk bericht over eventuele verplaatsingen of restitutie. Zodra het kabinet aankondigt de maatregelen te versoepelen, wordt het voor Patronaat mogelijk de toekomstige programmering voort te zetten. Omdat eventuele versoepelingen op zijn vroegst pas na de testevenementen worden aangekondigd, verwachten wij niet eerder met meer informatie te komen over de shows na 1 mei 2021. Wij hopen op jullie begrip.

Lees hieronder meer over jouw bezoek aan een testevenement in Patronaat en Stage 1,5 in tijden van corona:

De Stage 1,5 programmering vindt plaats in een veilige, verantwoorde omgeving die voldoet aan de meest actuele protocollen van de overheid. Ook dragen onze medewerkers mondbescherming en vragen we dit ook van onze bezoekers. De aangepaste capaciteit bedraagt 150 personen in Stage 1. Hierbij kan anderhalve meter afstand worden gehouden tussen bezoekers en personeel. Lees hier waar je als bezoeker op moet letten voordat je Patronaat komt bezoeken.

Voor je naar Patronaat komt:

 • Toegang is enkel mogelijk op vertoon van een negatief sneltestresultaat van uiterlijk 40 uur voor aanvang van het concert. Let op: je kan enkel sneltesten bij de daarvoor aangewezen teststraten die deel uitmaken van het platform Testen Voor Toegang. Deze sneltesten zijn gratis. Via de website www.testenvoortoegang.nl kan je het evenement kiezen en vervolgens een afspraak maken voor een sneltest bij jou in de buurt. De uitslag ontvang je binnen een uur via de mail, welke je invult in de Corona Check App op je smartphone.
 • Je bent vanaf 30 minuten voor aanvang welkom.
 • Bij toegang worden zowel je toegangsbewijs als testuitslag (mag per Corona Check App of via de QR-code op de ontvangen testuitslagmail) gescand.
 • Indien je tussen je test en bezoek alsnog last krijgen als je griepverschijnselen of verkoudheidsklachten krijgt: blijf thuis.
 • De stelregel voor iedereen luidt: houd rekening met elkaar en gebruik je gezond verstand.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Volg daarvoor de aangegeven looproute.
 • Was je handen regelmatig, wij zorgen ervoor dat je bij binnenkomst je handen kunt desinfecteren.
 • Na aanvang is toegang tot de zaal niet meer mogelijk (geen uitzonderingen, geen restitutie).
 • Schud geen handen. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Blijf zoveel mogelijk op je plaats zitten.
 • Fluiten, meezingen of schreeuwen mag niet
 • Vergeet je mondmasker niet, het dragen hiervan is per 1 december 2020 verplicht in alle publieke ruimtes, dus ook in Patronaat.
 • De bar is tijdens het concert geopend; consumpties bestel je door middel van een scanbare QR-code tot 20:00 volgens de richtlijn van het RIVM.

We vragen aan ons publiek, net als aan ons personeel en de artiesten die we ontvangen, om de nodige verantwoordelijkheid te nemen. Voel je je niet lekker, ben je niet fit? Blijf dan thuis en neem geen risico. Als we rekening houden met elkaar, ons gezonde verstand blijven gebruiken, geen risico's nemen en de maatregelen netjes opvolgen, voorkomen we besmettingsgevaar. Op die manier dragen we samen bij aan (versnelde) heropening van het culturele en sociale leven.

Lees hieronder de FAQ. Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan op: info@patronaat.nl. Veel plezier bij de show!

Testevenementen, wat is de bedoeling?

Tussen 9 en 30 april vinden er in de cultuursector diverse testevenementen plaats om ervaringen op te doen met (snel)testinfrastructuur. Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze testevenementen wil de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken. Het gaat om een beperkt aantal concerten en voorstellingen, waarvan er drie op 28, 29 en 30 april plaatsvinden in Patronaat. Het corona-protocol blijft daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de anderhalve meter.

Zijn deze testevenementen hetzelfde als de Fieldlab-evenementen?

Nee, dat zijn ze niet. Bij Fieldlab Evenementen gaat het om grootschalige testevents, met als doel gevalideerde uitspraken te doen over het zo veilig mogelijk organiseren van evenementen. Deze testevenementen zijn een eerste stap naar heropening; met de toepassing van testbewijzen kan hiermee het sociale en culturele leven op gang worden geholpen. Dat betekent dat we nog steeds in een seated setting shows organiseren, met anderhalve meter afstand en dat een mondkapje verplicht is tot je op je plaats zit. Ook vragen we je bij gezondheidsklachten niet naar Patronaat te komen.

Ik ben gevaccineerd. Kan ik dan ook een testevenement bezoeken?

Ja, maar in de maand april tijdens deze testevenementen moet je alsnog een negatief sneltestbewijs kunnen overhandigen.

Welke concerten kan ik bezoeken tijdens de pilots testevenementen op 28, 29 en 30 april?

Op 28 april hebben we DeWolff te gast, op 29 april speelt Altin Gün en op 30 april komt Jungle By Night langs. Tickets zijn te koop op de afzonderlijke eventpagina’s op onze website via Ticketmaster.

Ik wil Patronaat bezoeken, kan dat?

Jazeker, maar voor nu enkel tijdens de testevenementen op 28, 29 en 30 april! Anders dan voorheen zijn we nu echt alleen toegankelijk wanneer je vooraf een ticket hebt gekocht of gereserveerd en een negatieve sneltestuitslag hebt. De sneltest moet maximaal 40 uur voor aanvang afgenomen zijn. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open voor ticketkopers. Bij binnenkomst vragen we naar je ticket en het resultaat van je sneltest.

Ik wil samen met een gezinslid/vriend/kennis/familielid naar een concert, kan ik voor hen een ticket kopen?

Ja, het is mogelijk meerdere tickets tegelijk te kopen. We werken met duo-tickets en een klein aantal solo-tickets om zo de capaciteit van de zaal het best en veiligst te benutten. Op de dag zelf krijgt ieder huishouden een plek in de zaal toegewezen. We kunnen geen plekken reserveren maar proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders situatie en huishouden. We hopen op je begrip.

Ik wil graag naar een concert met een vriend/vriendin/kennis, kunnen we bij elkaar zitten?

Wanneer jullie niet uit hetzelfde huishouden komen, moeten jullie onderling anderhalve meter afstand houden, ook in de zaal. We kunnen geen plekken reserveren, maar proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders situatie en huishouden. We werken met duo-tickets en een klein aantal solo-tickets om zo de capaciteit van de zaal het best en veiligst te benutten. We hopen op je begrip.

Ik wil met mijn partner/gezinslid naar een concert, kunnen wij bij elkaar zitten?

Wanneer je uit hetzelfde huishouden komt, hoef je onderling geen afstand te houden. Je kunt dan naast elkaar zitten. We kunnen geen plekken reserveren, maar proberen zoveel mogelijk rekening te houden met ieders situatie en huishouden. We werken met duo-tickets en een klein aantal solo-tickets om zo de capaciteit van de zaal het best en veiligst te benutten. We hopen op je begrip.

Ik heb een ticket gekocht voor een concert in Patronaat maar ben verkouden, wat nu?

Op advies van het RIVM is het belangrijk dat je als je verkoudheidsklachten hebt, koorts hebt en/of last van benauwdheid, je thuisblijft. Bij koorts en/of benauwdheid geldt dit voor iedereen in je huishouden. Dit geldt ook mocht je hiervoor een negatief sneltestresultaat hebben ontvangen.

Ik heb een ticket en (lichte) verkoudheidsklachten, mag ik komen als ik een mondkapje op doe?

Op advies van het RIVM is het belangrijk dat je als je verkoudheidsklachten hebt, koorts hebt en/of benauwdheid, je thuisblijft. Bij koorts en/of benauwdheid geldt dit voor iedereen in je huishouden. Het dragen van een mondkapje brengt hier geen verandering in.

Ik heb een ticket gekocht voor een testevenement in Patronaat, maar iemand in mijn huishouden is verkouden, wat nu?

Op advies van het RIVM is het belangrijk dat je als iemand in je huishouden verkoudheidsklachten heeft, met koorts en/of benauwdheid, je thuisblijft.

Als ik toch niet kan komen, kan ik dan mijn geld terugkrijgen?

Helaas is het niet mogelijk om het ticket te annuleren en restitutie te geven. We hopen op begrip in deze situatie. We stellen het op prijs als je ons tijdig aangeeft verhinderd te zijn via info@patronaat.nl

Patronaat heeft meerdere ingangen, hoe weet ik waar ik naar binnen moet?

Onze medewerkers wachten je op bij de ingang en door middel van bewegwijzering zal ter plekke duidelijk zijn welke ingang geopend is.

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Patronaat?

Vanaf 1 december is het verplicht een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, dus ook in Patronaat. Ben je de jouwe vergeten? Geen nood, bij ontvangst krijgen onze bezoekers een custom made Patronaat mondmasker als welkomstcadeau. Indien ook deze op zijn, verkopen wij wegwerpmondmaskers aan de kassa voor € 1,- per stuk. Als je op je stoel zit, mag het mondkapje weer af. Bedankt voor je medewerking!

Wat gebeurt er als ik in de rij moet staan om binnen te komen?

Bewegwijzering en medewerkers attenderen alle bezoekers op het houden van anderhalve meter afstand, ook in de rij bij de entree. Er zullen speciale vakken op de grond te zien zijn waar anderhalve meter wordt aangehouden.

Hoe wordt mijn ticket gescand?

Het scannen van tickets wordt gedaan door een medewerker op voldoende afstand.

Is er een gezondheidscheck aan de deur?

Ja. Bij binnenkomst vragen we naar jouw sneltestresultaat en die van je huisgenoten. Indien deze niet negatief is, niet voldoet aan de termijn van 40 uur of er twijfels zijn, kan het personeel je de toegang weigeren.

Ik sta op de gastenlijst of wil nog een kaart kopen, waar kan ik me melden?

Je kan je melden aan de kassa die open gaat voordat het concert begint. Daar vragen we je om je gegevens achter te laten volgens de horeca-richtlijnen.

Wat doet Patronaat om de anderhalve meter afstand te waarborgen?

Er zijn looproutes, waar nodig met eenrichtingsverkeer, en extra in- en uitgangen.

Bewegwijzering, markeringen of medewerkers geven aan waar je plaats kan nemen in de zaal.

Activiteiten zijn mogelijk in verschillende tijdslots.

Alleen bezoekers met een ticket hebben toegang. Tickets zijn alleen vooraf verkrijgbaar via onze website.

Voor de capaciteit van de ruimtes is rekening gehouden met anderhalve meter afstand

Kan ik mijn jas ophangen bij de garderobe?

De garderobe is gesloten, jassen mogen mee de zaal in. Wel zijn er kluisjes aanwezig voor tassen en jassen.

Zijn er desinfecterende middelen aanwezig in Patronaat zodat ik mijn handen kan ontsmetten?

Ja, er zijn desinfectieplekken aanwezig en het is mogelijk je handen te wassen.

Is toiletbezoek mogelijk tijdens mijn bezoek aan Patronaat?

Ja, dat is mogelijk. De toiletten worden extra schoongemaakt en er geldt een maximumaantal personen per toiletgroep.

Moet ik mijn gegevens ergens achterlaten voor bron- en contactonderzoek?

Ja, we vragen je om je gegevens in te vullen op je zitplaats. Scan de QR-code om je gegevens in te vullen. Dit is voor het bron- en contactonderzoek van de GGD, zodat zij contact met je kunnen opnemen als er een besmetting binnen Patronaat plaats vindt. Het is niet verplicht je gegevens achter te laten.

Kan ik wat drinken tijdens mijn bezoek aan Patronaat?

De bar is tijdens het concert geopend – diverse alcoholische en non-alcoholische consumpties bestel je door de QR-code bij je zitplaats te scannen. Dit kan tot 20:00 volgens de richtlijn van het RIVM.

Is Patronaat nu ook toegankelijk voor bezoekers met een beperking?

Ja, we kunnen echter helaas alleen assistentie bieden op afstand. Indien je begeleiding nodig hebt vragen we je een huisgenoot mee te nemen.

Als ik eenmaal binnen ben, kan ik dan nog even naar buiten om te roken?

Ja, je kan naar buiten om te roken. Volg hiervoor de looproute naar buiten (richting de voorkant van het pand) en laat je drankje binnen achter. Je kan daarna via de entree-deur waardoor je eerder bent binnen gekomen weer terug naar je plek lopen. We vragen je vriendelijk dit tot een minimum te beperken omdat het heen en weer lopen ook storend kan zijn voor de andere bezoekers.

Waarom zijn er maar een beperkt aantal solo-tickets, en verder duo-tickets?

Dit is het geval omdat we onze zaal nu per tweetallen hebben ingericht volgens het protocol – dit is de veiligste indeling van de zaal. Daarbij kunnen we niet van onze maximale capaciteit gebruik maken als we te veel losse plaatsen en losse stoelen verkopen.

 Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan op: info@patronaat.nl.

Geplaatst op di. 06-04-2021

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring