Interview in Volkskrant over onvermijdelijke reorganisatie in Patronaat

 
In een uitgebreide reportage over crisis in de popsector vertelt Jolanda Beyer, algemeen directrice van Patronaat, over de onvermijdelijke reorganisatie en ontslagronde in Patronaat. Het artikel verscheen op dinsdag 14 juli en is hier te lezen. 
 
In het interview vertelt Beyer onder meer: "Er komt geen geld meer binnen. In onze zaal passen duizend bezoekers, maar met de huidige regels kunnen we er maar 118 kwijt." Beyer heeft 29 medewerkers verteld dat er geen plek meer voor ze is. Het gaat vooral om tijdelijke contracten, maar er zijn ook enkele ontslagen uit vaste dienst. De meesten werkten bij de bar, kassa en de horeca backstage. Er blijven 43 personeelsleden over.
 
En over de toekomst: "Niemand weet wanneer we weer een volle zaal mogen hebben, en of het publiek daar dan ook klaar voor is. En niemand weet wanneer de buitenlandse bands weer op tournee gaan. Het maakt de reorganisatie onvermijdelijk." Ze voegt toe: "We zijn gewend met weinig geld te werken, het maakt creatief. Toen de band De Kift hier kwam optreden voor 118 bezoekers hadden wij geen geld om de zaal aan te kleden zoals ik zag dat Carre dat had gedaan. Iemand heeft om tafeltjes te fabriceren krukjes van 4 euro bij Ikea gehaald en daar LP's op geplakt om er wat speciaals van te maken. Maar hoe het nu verder moet met de programmering, weten we niet."
 
Het volledige interview, met ook quotes van de directies van Paradiso en Effenaar, is te lezen via de Volkskrant. Voor vragen, opmerkingen of persverzoeken kunt u contact opnemen met Manager Programma & Marketing Lisa de Jongh: lisa@patronaat.nl

Steun Patronaat met een donatie, zodat we ons kunnen richten op een mooi en bijzonder nieuw seizoen in 2021. Ga naar de donatiepagina van Patronaat om een bijdrage te doen, alle beetjes helpen. We waarderen al jullie steun.

Geplaatst op di. 14-07-2020

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring