Patronaat in Een Vandaag over magie van het poppodium

23 juli 2020 - In een item van Een Vandaag spreken Jolanda Beyer (Algemeen Directeur Patronaat), Berend Schans (VNPF) en de band Wies zich uit over het belang van poppodia in de samenleving en de moeilijke positie waarin zij zich nu bevinden in tijden van Corona. 
 
Het item wordt op donderdag 23 juli 2020 om 18:15 uitgezonden op NPO1. Het item is nu al online te bekijken via deze website, en via de link hieronder.
 

In januari stapte Jolanda Beyer over van theater de Balie in Amsterdam naar poppodium Patronaat in Haarlem: "Meer dansen, swingen en zweten." Tenminste, dat was de bedoeling, maar het coronavirus gooide roet in het eten. "Alles waar we als poppodium voor staan, valt nu weg", vertelt Beyer. "Het lijkt nu steeds meer op een theater, waar ik nota bene juist vandaan kom. Dit had ik nooit kunnen denken toen ik de overstap maakte."Het profiel van het poppodium is veranderd door de coronacrisis. Mensen zitten per twee aan tafeltjes. Er is geen garderobe en iedereen wordt bediend, in plaats van dat ze naar de bar lopen. Ook mag niemand meezingen, mag je niet op je vingers fluiten en is de programmering compleet anders.

Beyer wil zich met haar poppodium wél zoveel mogelijk blijven onderscheiden, ondanks de maatregelen. "Zo mogen we geen dansfeesten meer organiseren, maar toch willen we die sfeer behouden." In Patronaat staan daarom geen sofa's, maar houten krukjes. Ook de verlichting moet ervoor zorgen dat het publiek toch een dance-gevoel krijgt, hoewel iedereen de hele show stil zit en dansen er absoluut niet bij is.

In Patronaat zijn ze blij weer open te kunnen. "Maar geld verdienen doe je met shows waar het vol staat. Dit kan zo niet uit, bij welke show dan ook", concludeert Beyer. Ze legt uit dat het slecht gaat met poppodia, omdat de weerbaarheid laag is. "De subsidie gaat vooral op aan het pand. Het geld verdienen we normaal aan het publiek, dat kan nu niet meer."

Bekijk het hele item via de bovenstaande links. Wil je Patronaat steunen in deze zware tijd? Dat kan, door een donatie naar keuze. Hiermee kunnen we ons voorbereiden op een mooi en bijzonder seizoen in 2021. Kijk voor alle mogelijkheden voor donaties op www.patronaat.nl/doneren. Je steun wordt enorm gewaardeerd.

Voor pesrverzoeken, vragen & meer informatie is het mogelijk contact op te nemen met ons kantoor via: info@patronaat.nl. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug.

Geplaatst op do. 23-07-2020

Delen deel

Deze site maakt gebruik van cookies. Lees hier onze Cookie Verklaring en lees hier onze Privacy Verklaring